Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Pfizer“ generalinis direktorius: kovo mėnesį jau turėsime vakciną nuo omikron

Pirmadienį „Pfizer“ generalinis direktorius Albertas Bourla pareiškė, kad vakcina, skirta omikron variantui, bus paruošta kovo mėnesį, o bendrovė jau yra pradėjusi gaminti vakcinos dozes.
Omikron
Omikron / 123RF.com nuotr.

Stiprinamosios vakcinos poreikis auga

„Ši vakcina bus paruošta kovo mėnesį“, – sakė A.Bourla CNBC laidai „Squawk Box“. „Mes [jau] pradedame gaminti tam tikrus jos kiekius“.

A.Bourla taip pat sakė, kad vakcina bus skirta ir kitiems cirkuliuojantiems variantams. Jis teigė, kad vis dar neaišku, ar omikron vakcinos reikia ir kaip ji bus naudojama, tačiau „Pfizer“ paruoš tam tikras dozes, nes kai kurios šalys išreiškė poreikį šio tipo vakcinoms.

„Tikimės pasiekti tokius rezultatus, kurie parodytų daug geresnę apsaugą, ypač nuo infekcijų“, – sakė A.Bourla.

Jungtinės Karalystės realūs duomenys parodė, kad „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinos yra tik apie 10 proc. veiksmingos apsaugant nuo omikron simptominės infekcijos praėjus 20 savaičių po antrosios dozės. Tačiau pirminės dvi dozės vis dar gerai apsaugo nuo sunkių susirgimų, nustatyta tyrime.

Anot tyrimo, pakartotinės injekcijos yra iki 75 proc. veiksmingos užkertant kelią simptominei infekcijai, rašoma CNBC.

Baltųjų rūmų vyriausiasis patarėjas medicinos klausimais daktaras Anthony Fauci gruodžio mėn. teigė, kad nėra poreikio skirti stiprinamosios vakcinos, kuri būtų skirta būtent omikronui, nes dabartinės stiprinamosios vakcinos gerai apsaugo nuo šio varianto.

Anksčiau pirmadienį „Moderna“ generalinis direktorius Stephane Bancelis CNBC teigė, kad bendrovė šį rudenį ruošia stiprinamąjį skiepą, kuris bus skirtas omikron variantui ir netrukus pradės klinikinius tyrimus.

S.Bancel sakė, kad neaišku, ar reikalinga ketvirtoji dozė. Jis sakė, kad „Pfizer“ ketina atlikti eksperimentus šiam poreikiui nustatyti.

Izraelis suteikė galimybę ketvirtąją „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos dozę gauti vyresniems nei 60 metų žmonėms, žmonėms su susilpnėjusia imunine sistema ir sveikatos priežiūros darbuotojams.

Izraelis nustatė, kad ketvirtoji vakcinos dozė praėjus savaitei po injekcijos penkis kartus padidina antikūnų, saugančių nuo viruso, kiekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas