Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje pradedami gaminti Lenkijos naikintuvai FA-50PL

Pietų Korėjoje pradėti gaminti pirmieji Lenkijai skirti naikintuvai FA-50PL. Tai paaiškėjo neseniai lenkų žurnalistui Juliuszui Sabakui apsilankius „Korea Aerospace Industries“ (KAI) gamyklose, skelbia „Defence Blog“.
Pietų Korėjoje pradedami gaminti Lenkijos naikintuvai FA-50PL.
Pietų Korėjoje pradedami gaminti Lenkijos naikintuvai FA-50PL. / Atvirų šaltinių nuotr.

Lenkija 2022 m. sudarė sutartį su Pietų Korėja, siekdama sustiprinti savo oro gynybos pajėgumus, didėjant įtampai regione ir keičiantis saugumo situacijai Europoje.

Bendrovės „Korea Aerospace Industries“ pareigūnai patvirtino, kad šiuo metu gaminami šeši FA-50PL naikintuvai, tikintis pagreitinto pristatymo grafiko. Baigti statyti šie reaktyviniai lėktuvai bus dislokuoti Lenkijos karinėse oro pajėgose pagal platesnę sutartį, kurioje numatyta, kad iš viso bus įsigyti 48 vienetai orlaivių. Gamybos pažanga žymi svarbų etapą plečiant Varšuvos ir Seulo bendradarbiavimą gynybos srityje.

FA-50PL yra lengvasis kovinis lėktuvas, sukurtas pagal originalų FA-50 modelį, tačiau pritaikytas Lenkijai taip, kad atitiktų NATO operacinius standartus.

Sutartis su Pietų Korėja taip pat apima išsamias pilotų mokymo ir techninės pagalbos programas, užtikrinančias, kad Lenkijos pilotai būtų visiškai pasirengę orlaivio eksploatacijai.

Pastaraisiais metais Lenkija sparčiai tobulino oro, sausumos ir jūrų gynybos platformas, be kita ko, iš JAV įsigijo pagrindinių kovos tankų „Abrams“ ir raketinės artilerijos sistemų HIMARS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai