Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigiausias vasaros kruizas po nematytas salas su „King of Seas“

Ar pasižiūrėję Karibų piratus norėjote patys patirti jūrų tyrinėjimo džiaugsmą užuosdami patrankų parako kvapą? „King of Seas“ žaidimas tuo pasirūpins. Tai veiksmo nuotykis su žaidimų vaidmenimis elementais, kurio metu leidžiamės į… kruizą su iššūkiais!
King of seas
King of seas / dr. Žilvinas Ledas

Jūrų tyrinėjimas

Žaidimas pasakoja istoriją, kaip jūrų karaliaus dukra (arba sūnus – galėsite pasirinkti, už kurį žaisti) apkaltinama išdavyste ir vos išvengusi mirties tampa pirate. Kad parodytume savo tiesą, turėsime įveikti išdaviką admirolą ir jo juodąją magiją. Pakeliui teks įvykdyti įvairias užduotis ir susidurti su kitais piratais, kurių pažadą padėti gausime juos įveikę.

Šiame žaidime neišlipame į krantą, bet to ir nereikia, nes žaidimas siūlo pakankamai atrakcijų plaukiojant! Žaidimo pasaulis yra didelis ir skatinantis tyrinėti. Kūrėjai teigia, kad kas kartą pradėdami žaisti nuo pradžių – gausime kitokį pasaulį, tad tyrinėjimas turėtų išlikti įdomus. Deja, norint atskleisti žemėlapio dalį, neužtenka praplaukti ir pamatyti jūras, salas ir vulkanus – tenka rasti „oro stoteles“, kuriose gyvenantis kartografas mums nubraižo žemėlapio dalį.

dr. Žilvinas Ledas/Štai kur tas Rodo Kolosas!
dr. Žilvinas Ledas/Štai kur tas Rodo Kolosas!

Betyrinėdami pasaulį, užsukame ir į uostus, kuriuose galima pirkti ir parduoti gėrybes (vienuose pigiau, kituose brangiau – taip galime ir užsidirbti!), atnaujinti savo laivą ar vykdyti šalutines misijas. Gaila, kad įvykdžius kelias šalutines misijas – jos pradeda kartotis. Čia turbūt prasčiausia žaidimo vieta – šalutinės misijos – kurią, mūsų manymu, nesunkiai galima buvo padaryti žymiai smagesnę. Bet niekis, šių misijų ignoravimas padeda koncentruotis į pagrindinę istoriją.

Susidūrimai ir magiško parako kvapas

Plaukiodami po pasaulį neišvengiamai sutiksime kitų piratų, prekeivių, lobių, patrulių ir net turistų laivų. Pastaruosius, beje, irgi gali tekti skandinti, jeigu imsitės šalutinių misijų. Visų aplinkinių laivų lygis kyla kylant mūsų lygiui. Ir tai yra gerai, nes kitaip patrankų ir magijos kovos taptų neįdomios. Taip, perskaitėte teisingai – be laivo denio, burių, patrankų ir kitų dalių atnaujinimo galime įsigyti ir magiškųjų galių.

Pavyzdžiui, galime iškviesti krekeną, kuris milžinišku čiuptuvu atakuos priešišką laivą. Kadangi jau kalbame apie atakavimą, tai galima paminėti, kad laivų kovos, nors ir turi nemažai gylio, išlieka ganėtinai nesudėtingos ir suprantamos. O ir visas žaidimo valdymas – pakankamai paprastas, bet ne prastas (neskaitant laivo plaukimo krypties valdymo, kuris nesudėtingai galėtų būti dar pagerintas).

Naviguodami tarp salų, uostų, kitų laivų, galėsime rinkti ir jūrose pamestas dėžes, plaustus, galėsime apiplėšti sudužusius laivus bei kasti lobius X-u pažymėtose vietose. Kartais pateksime į audras ar užplauksime ant parako statinių, ypač jeigu drąsiai visu greičiu plauksime naktį. Taip, žaidime keičiasi paros metas ir smagiausia, kad naktį gali išnirti vaiduoklių laivai, kuriuos irgi galime nukauti arba būti jų nuskandinti.

dr. Žilvinas Ledas/Žvejybos užsakymai vietiniam restoranui
dr. Žilvinas Ledas/Žvejybos užsakymai vietiniam restoranui

„King of Seas“ laivai į kruizus išplaukė šią vasarą visose pagrindinėse platformose („PlayStation 4“, „Nintendo Switch“, „Microsoft Windows“, „Xbox One“). Žaidimą apžvalgai suteikė jo kūrėjai, testavome „Xbox One“ konsole.

P. S. Vietoje šalutinių misijų mes rinkomės žvejybą. Ir galiausiai sužvejojome visas 30 rūšių žuvų. Tiesa, pakeliui kelis kartus mus užklupo krekenas, bet juk žvejyba visada reikalauja aukų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas