Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„PlayStation“ ir „Nintendo“ stabdo tiekimą į Rusiją

„PlayStation“ ir „Nintendo“ stabdo tiekimą į Rusiją, ketvirtadienį pranešė Japonijos žaidimų milžinės, vis daugiau tarptautinių prekių ženklų nutraukiant veiklą šalyje po Maskvos invazijos į Ukrainą.
„PlayStation 5“
„PlayStation 5“ / 123RF.com nuotr.

„Sony Group“, kuriai priklauso „PlayStation“, pareiškime nurodė, kad jos vaizdo žaidimų padalinys „prisijungia prie pasaulinės bendruomenės, raginančios pasiekti taiką Ukrainoje“.

„Sustabdėme visas programinės ir techninės įrangos siuntas, „Gran Turismo 7“ paleidimą ir „PlayStation Store“ veiklą Rusijoje,“ – sakoma pranešime.

Technologijų ir pramogų konglomeratas taip pat pranešė, kad paaukojo 2 mln. dolerių JT pabėgėlių agentūrai ir „Gelbėkit vaikus“, kad „paremtų šios tragedijos aukas“.

Vis daugiau tarptautinių įmonių, nuo „McDonald's“ iki „Adidas“ ir „Samsung“, visiškai arba iš dalies sustabdė verslą.

Vienos minėjo tiekimo grandinių sutrikimus, o kitos šį žingsnį tiesiogiai siejo su pasipiktinimu dėl prezidento Vladimiro Putino sprendimo pasiųsti karius į Ukrainą.

„Nintendo“ atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP teigė, kad Kiote įsikūrusi bendrovė, kurianti populiarią „Switch“ konsolę, „kol kas sustabdo“ visų prekių siuntimą į Rusiją, tačiau nepateikė išsamios informacijos nuo kada ar iki kada stabdo siuntimus.

„Priežastys yra dvi. Viena – mūsų elektroninė parduotuvė [Rusijoje] sustojo nuo kovo 4 dienos, nes mokėjimų tiekėjas sustabdė operacijas rubliais. Kita – logistikos sutrikimai,“, – teigė bendrovės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas