Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Policija prašo sukurti saugių pokalbių programėlę: laimėtojui skirs 8 tūkst. eurų

Iki šiol viešai prieinamomis bendravimo platformomis besinaudojantis Policijos departamentas jautrios informacijos dalijimuisi nutarė ieškoti saugesnių kelių. Departamentas paskelbė viešąjį konkursą saugaus komunikavimo kanalo aplikacijai sukurti, o tris prizines vietas apdovanos atitinkamai 7600, 6600, 5600 eurų piniginiais prizais. „Infobalt“ projektų vadovas Andrius Plečkaitis mano, kad tokia galimybė gali sudominti startuolius.
Programinio kodo analizė
Programinio kodo analizė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Didėjantis kibernetinio saugumo poreikis

„Saugaus komunikavimo kanalas (aplikacija) ypač aktualus policijos įstaigoms – tiek kasdieniuose darbuose, tiek susiklosčius ekstremaliai situacijai. Šiuo metu policijoje dirba apie 10 000 darbuotojų, kuriems vienokiu ar kitokiu aspektu reikalinga saugi komunikavimo platforma tarnybiniais tikslais“, – konkurso poreikį 15min komentavo Policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policininkai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policininkai

Policijai iškeltų uždavinių įgyvendinimas labai priklauso nuo informacijos perdavimo ir komunikavimo greičio ir kokybės. Šiuo metu policijos įstaigos, vykdydamos savo funkcijas, greitam informacijos perdavimui naudoja viešai prieinamas bendravimo platformas – „WhatsApp“, „Messenger“, „Rocket.Chat“, „Viber“ ir kitas, pasakojo R.Matonis.

Neretai naudojantis šiomis platformomis dalinamasi jautria informacija. Todėl šis klausimas, susijęs su saugiu programų naudojimuisi, yra labai aktualus.

„Atsižvelgiant į tai, iškilo būtinybė turėti tik policijos naudojamą informacijos apsikeitimo platformą, kurią būtų galima saugiai, greitai perduoti ir priimti informaciją, taip pat greitai ir paprastai kurti atskiras grupes ir pan.“, – teigė atstovas.

Sukurta aplikacija taip pat leistų sutaupyti policijos biudžeto lėšų, nes nereiktų pirkti šiuo metu rinkoje siūlomų licencijuotų produktų.

Galimybė startuoliams

Projektai bus vertinami pagal kūrybinės idėjos (SKK aplikacijos) įgyvendinimo aprašymą, problemos suvokimą, siūlomo sprendinio idėjos originalumą, atitikimą poreikiams ir problematikai, paties projekto planą ir resursus, vartotojo sąsają bei siūlomo sprendinio funkcionalumą ir plečiamumo galimybes.

„Pačios koncepcijos sukūrimas greičiausiai nebūtų sudėtingas, nes reikalavimai iš pirmo žvilgsnio surašyti gana aiškiai. Tačiau jie reikalauja gerų analitinių gebėjimų, technologijų žinių. Taigi, priklausomai nuo skiriamų specialistų valandų skaičiaus, gali užtrukti nuo 1 iki 2 mėnesių“, – 15min konkurso sudėtingumą komentavo Andrius Plečkaitis, „Infobalt“ projektų vadovas.

Iš pateiktų projektų premijos bus skiriamos trims geriausiems. Užėmę pirmą vietą gaus 7600 eurų, antrą – 6600 eurų, o trečią – 5600 eurų premiją.

Laimėtoju pripažintas tiekėjas bus kviečiamas į neskelbiamas derybas dėl galimybės sudaryti pagrindinę sutartį su perkančiąja organizacija.

123RF.com nuotr./Išmanusis telefonas
123RF.com nuotr./Išmanusis telefonas

„Neabejoju, kad atsiras verslų, kurie matys realią galimybę „nušauti kelis zuikius“ – įeiti į naują / gretutinių produktų rinką ar susikurti technologinį know-how. Be to, sėkmės atveju jie galės pritraukti pirmą klientą su nauju produktu. Tai startuoliams yra vienas svarbiausių pasiekimų“, – teigė A.Plečkaitis.

Projektus ir prašymus dalyvauti galima teikti iki spalio 29 d. 10 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas