Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjus kelioms dienoms po debiuto sunaikintas naujas Rusijos šarvuotis

Pranešama, kad praėjus kelioms dienoms po debiuto mūšio lauke, Kursko srityje netoli Ukrainos sienos buvo sunaikinta naujai dislokuota Rusijos šarvuotoji mašina „Sarmat-3“, skelbia „Defence Blog“.
Praėjus kelioms dienoms po debiuto sunaikinta naujas Rusijos šarvuotis.
Praėjus kelioms dienoms po debiuto sunaikinta naujas Rusijos šarvuotis. / Atvirų šaltinių nuotr.

Rusijos žiniasklaida išplatino nuotraukas, kuriose užfiksuotas pirmasis patvirtintas šios retos transporto priemonės, įvardytos kaip LSTS-1944 „Sarmat-3“, praradimas. Iš pradžių rusų korespondentas supainiojo „Sarmat-3“ su ukrainiečių žvalgybos mašina, tačiau vėliau buvo patvirtinta, kad tai neseniai Rusijos lengvosios šarvuotosios technikos parką papildžiusi transporto priemonė.

Pranešama, kad incidentas įvyko Gluškovo srityje prie Kursko. Pasak šaltinių, transporto priemonė pateko į pasalą ir buvo atakuota iš minosvaidžio. Vienas keleivis žuvo, o kitas buvo sunkiai sužeistas ir šiuo metu gydomas ligoninėje. Ši netektis rodo, kad naujesnės šarvuotos transporto priemonės tebėra pažeidžiamos mūšio lauke, kai naudojamos minos ir savadarbiai sprogstamieji užtaisai.

Iš pradžių sukurtos desantiniams daliniams, „Sarmat“ šeimos transporto priemonės yra dalis naujos kartos lengvųjų šarvuočių, skirtų užtikrinti greitą Rusijos pajėgų mobilumą ir apsaugą. Lengvoji „Sarmat-2“ versija pirmą kartą buvo pademonstruota per karines pratybas „Zapad-2021“.

Pirmą kartą „Sarmat-3“ variantas su papildomais šarvais, užtikrinančiais didesnį atsparumą mūšio lauke, regione buvo pastebėtas visai neseniai, o tai rodo, kad nuo jo dislokavimo iki praradimo praėjo labai trumpas laiko tarpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai