Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Programišių grupuotė „Anonymous“ V.Putinui paskelbė kibernetinį karą

Vykstančiame Rusijos ir Ukrainos kare atsirado naujas žaidėjas – „Anonymous“ programišių kolektyvas. Vakar socialiniame tinkle „Twitter“ jie paskelbė pranešimą, kuriame teigė, kad smerkia Rusijos veiksmus prieš Ukrainą ir skelbia „kibernetinį karą“ prieš Rusijos vyriausybę.
Anonymous nariai visada būna su kaukėmis
Anonymous nariai visada būna su kaukėmis / Wikipedia

Programišiai, praėjus pusvalandžiui po savo pareiškimo, nulaužė Kremliaus propagandą skleidžiantį televizijos kanalą RT, kuris buvo transliuojamas ir užsienio šalyse, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje. Naujienų portalai skelbia, kad taip pat buvo sulėtintas valstybės institucijų tinklapių veikimas.

Tarp tokių interneto svetainių yra Rusijos vyriausybės, Kremliaus, Dūmos ir Gynybos ministerijos internetiniai puslapiai, praneša „Business Insider“. Dauguma iš šių puslapių šiuo metu jau yra atsistatę ir toliau veikia be trikdžių.

„Anonymous“ paskelbtas kibernetinis karas reiškia, kad Rusija bus sisteminių atakų taikinys.

Paskelbtame pranešime grupuotė rašė:

„#Anonymous šiuo metu dalyvauja operacijose prieš Rusijos Federaciją. Mūsų operacijos nukreiptos prieš Rusijos vyriausybę. Neišvengiama, kad greičiausiai bus paveiktas ir privatusis sektorius. Nors ši paskyra negali pretenduoti kalbėti viso „Anonymous“ kolektyvo vardu, iš tiesų galime pranešti apie „Anonymous“ kolektyvinius veiksmus prieš Rusijos Federaciją. Norime, kad Rusijos žmonės suprastų, jog žinome, kad jiems sunku garsiai pasisakyti prieš savo diktatorių, bijant represijų. Mes, kaip kolektyvas, norime tik taikos pasaulyje. Mes norime ateities visai žmonijai.“

Socialiniame tinkle ši žinutė susilaukė skaitytojų palaikymo ir daugybės teigiamų reakcijų.

Be RT, programišių grupuotė taip pat surengė DDoS atakas prieš Rusijos interneto paslaugų teikėjų „Com2Com“, „Relcom“, „Sovam Teleport“ ir „PTT-Teleport Moscow“ svetaines.

„Anonymous“ yra žinomi ir iš anksčiau. Jų taikiniais jau yra tapę ir kiti prieš žmoniją nusikaltimus darantys režimai, įskaitant ir islamo ektremistų grupuotes, rasistinę organizacija „Ku Klux Klan“. Praeitais metais grupuotė buvo nusitaikiusi ir į Eloną Muską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas