Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Programų kūrėjus suvienijo pirmoji „Gurtam DevConf”: patirtimi dalijosi Lietuvoje retai matomi ekspertai

Šių metų rugsėjo 10-oji IT profesionalams buvo išskirtinė: būrį jų į Vilnių sukvietė pirmą kartą organizuota „Gurtam DevConf“ – konferencija, skirta naujausioms programinės įrangos kūrimo technologijoms ir inovacijoms.
Programų kūrėjus suvienijo pirmoji „Gurtam DevConf”: patirtimi dalijosi Lietuvoje retai matomi ekspertai
Programų kūrėjus suvienijo pirmoji „Gurtam DevConf”: patirtimi dalijosi Lietuvoje retai matomi ekspertai / Gurtam nuotr.

Daugiau nei 300-us dalyvių į Lietuvos parodų ir kongresų centrą LITEXPO subūrė įmonė „Gurtam“, pasaulyje pirmaujanti telematikos programinės įrangos kūrėja, kurios būstinė yra Vilniuje.

Į konferenciją susirinkusių IT profesionalų laukė išties įspūdinga programa. Savo įžvalgomis apie naujausias tendencijas renginio metu dalijosi ne vienas žymus industrijos ekspertas, įskaitant pranešėjus iš „AWS“, „Microsoft“, „Wargaming“ ir „Red Hat“.

Gurtam nuotr./Programų kūrėjus suvienijo pirmoji „Gurtam DevConf”: patirtimi dalijosi Lietuvoje retai matomi ekspertai
Gurtam nuotr./Programų kūrėjus suvienijo pirmoji „Gurtam DevConf”: patirtimi dalijosi Lietuvoje retai matomi ekspertai

Tai, kas juos domina, „Gurtam DevConf“ programoje galėjo atrasti kiekvienas. Didelio masto architektūra, klientinės programos dalies (angl. front-end) praktika, saugojimo sistemos, dirbtinis intelektas ir kompiuterinė vizija – tai vos kelios temos, itin patraukusios renginio dalyvius.

Konferencijos metu IT srityje dirbantys specialistai, be kita ko, turėjo ir unikalią progą susipažinti su „Gurtam“ siūlomais produktais. Padedami žmogiškųjų išteklių ekspertų, jie tobulino savo „LinkedIn“ paskyras bei neformalioje aplinkoje prie teminių kokteilių smagiai mezgė pažintis su savo bendraminčiais.

Meistrystės mokėsi iš Michaelo Jordano

Bene didžiausio susidomėjimo „Gurtam DevConf“ metu sulaukė Nyderlandų įmonės „JDriven“ vadovo Eriko Pronko pranešimas „Michaelo Jordano metodai programinės įrangos inžinerijoje“. Ekspertas, remdamasis NBA krepšinio legendos mąstysena bei požiūriu į sportą, dalijosi išskirtiniais patarimais, galinčiais padėti sėkmingu būti ir programinės įrangos inžinerijoje.

Gurtam nuotr./Nyderlandų įmonės „JDriven“ vadovas Erikas Pronkas
Gurtam nuotr./Nyderlandų įmonės „JDriven“ vadovas Erikas Pronkas

Kaip pabrėžė pranešėjas, iš krepšininko M.Jordano reikėtų pasimokyti skirti daug dėmesio detalėms, nuolat praktikuoti ir tobulėti, nebijoti priimti iššūkius ir nesėkmes. Anot E.Pronko, lygiai taip pat svarbu yra ne tik siekti aukščiausio rezultato individualiai, bet ir mokėti efektyviai dirbti komandoje.

„Jūs visada turėtumėte tobulinti savo žaidimą, tobulinti savo įgūdžius, kad kitą kartą būtumėte geresni. Stovėjimas vietoje yra greičiausias būdas judėti atgal. Tačiau svarbu prisiminti, kad, būdami komandoje, jūs galite pakilti į daug aukštesnį lygį, nei būdamas vienas. Michaelas Jordanas tai suprato jau pirmaisiais savo karjeros metais“, – kalbėjo Nyderlandų įmonės „JDriven“ vadovas.

Kita išskirtinė tema, sudominusi būrį klausytojų, buvo olandų duomenų ir dirbtinio intelekto eksperto Maarteno van Dureno pranešimas „Nemokamas važiavimas su „Tesla“. Jo metu specialistas pasidalijo savo asmenine patirtimi, kaip namuose įsirengė unikalią elektromobilio dinaminio įkrovimo sistemą.

Pranešėjas papasakojo, kaip sumaniai išgauna duomenis iš namuose turimos saulės elektrinės inverterio, kaip ištreniravo modelį, su kuriuo nuspėja, kiek elektros energijos galėtų panaudoti elektromobilio įkrovimui, ir kaip numato elektromobilio akumuliatoriaus įkrovos būseną bei optimizuoja, kada reikėtų jį įkrauti. Įgyvendinus visus šiuos žingsnius, M.Van Durenui pavyko pasiekti, kad gerokai mažiau jo pagaminamos saulės energijos grįžtų į tinklą.

Gurtam nuotr./Duomenų ir dirbtinio intelekto ekspertas Maartenas van Durenas
Gurtam nuotr./Duomenų ir dirbtinio intelekto ekspertas Maartenas van Durenas

„Įsibėgėjus perėjimui prie tvarios energijos, nusprendžiau, jog kažką daryti reikia ir man. Dabar savo „Teslą“ kraunu protingai. Ne tik tam, kad sutaupyčiau pinigų, bet ir tam, kad prisidėčiau prie tvaresnio pasaulio“, – tikino olandų ekspertas.

Dalijimasis patirtimi skatina tobulėti

Įmonės „Gurtam“ vadovas Aliaksei Shchurko neslėpė džiaugsmo, kad į pirmą kartą suorganizuotą „Gurtam DevConf“ susirinko išties daug dalyvių. Jis išreiškė viltį, kad specialistai iš skirtingų IT sričių savo patirtimi ir žiniomis įkvėps vieni kitus ateityje kurti dar efektyvesnius produktus.

„Gerų inžinierių yra visose srityse. Juos suvedus į vieną vietą, žinių ir produktų tik padaugės. „Gurtam DevConf“ buvo puiki proga pasisemti patirties iš ekspertų, išsibarsčiusių po visą pasaulį, bei sujungti jų idėjas su saviškėmis. Tik taip savo darbe būsime geresni nei iki šiol“, – teigė „Gurtam“ vadovaujantis A.Shchurko.

Maloniais įspūdžiais po konferencijos dalijosi ir joje dalyvavę įvairių sričių IT profesionalai. Štai programinės įrangos kūrėjas Lukas džiaugėsi renginio metu galėjęs pasiklausyti pranešimų, į problemas žvelgiančių iš netradicinių kampų.

Gurtam nuotr./Įmonės „Gurtam“ vadovas Aliaksei Shchurko
Gurtam nuotr./Įmonės „Gurtam“ vadovas Aliaksei Shchurko

„Šiais laikais visur girdime apie dirbtinį intelektą – čia kaip tik apie tai buvo daug kalbėta. Programa apėmė labai įdomias, netradicines temas, pavyzdžiui, techninę skolą (angl. technical debt). Be to, pranešėjai buvo tikrai aukšto lygio, jų Lietuvoje taip dažnai neišgirsi. Tikiuosi, kad ši konferencija tiktai tęsis ir augs“, – kalbėjo Lukas.

Su klientine programos dalimi dirbanti Olga savo ruožtu teigė, kad nors labiausiai domisi dirbtiniu intelektu ir mašininiu mokymusi, ne ką mažiau ją įtraukė ir kitos konferencijoje pasiūlytos temos bei galimybės.

„Šią konferenciją vertinu labai puikiai – tiek temos, tiek pranešėjai buvo labai įdomūs, viskas suorganizuota tikrai profesionaliai. Gavau progą pasikalbėti su kitais programuotojais, su jais apsikeičiau kontaktais. Džiaugiuosi, kad konferencijos metu taip pat galėjau pasitobulinti savo „LinkedIn“ profilį – taip būsiu patrauklesnė savo potencialiems darbdaviams“, – įspūdžiais dalijosi Olga.

Apie „Gurtam“

„Gurtam“ yra pasaulinė programinės įrangos kūrimo įmonė, kurios tikslas – revoliucionuoti transporto parko valdymą telematikos ir daiktų interneto technologijomis. „Gurtam“, kurios būstinė įsikūrusi Vilniuje, Lietuvoje, o biurai – Bostone, Dubajuje ir Tbilisyje, gali pasigirti daugiau nei 20 metų patirtimi ir plačiu produktų asortimentu, įskaitant „Wialon“, „flespi“ ir „GPS-Trace“. Kiekvienas iš jų sukurtas taip, kad atitiktų skirtingus transporto parko valdymo poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi