Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renginio „GameON“ programa: nuo garsių žaidimų kūrėjų iki pokemonų kaulų

Kaip atrodo 1000 metų senumo pokemonų kaulai? Kaip vadinosi pirmieji lietuviški tankai bei kuo jie buvo ypatingi? Kuo išskirtinė Lietuvos žaidimų istoriją? Tai – tik keli klausimai, į kuriuos atsakymus atras jau 7-ojo didžiausio Baltijos šalyse kompiuterinių žaidimų kultūros renginio „GameOn“ dalyviai, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Renginio „GameOn“ akimirka
Renginio „GameOn“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Spalio 18-20 dienomis vyksiantis renginys jau paskelbė oficialią programą, kurioje numatyta per 100 skirtingų žaidimų, pasaulinio lygio tarptautiniai pranešėjai ar šachmatų turnyras.

Penktadienis – industrijos pažintys ir orkestras

Pasak renginio „GameOn“ kuratorius Artūro Rumiancevo, jau penktadienį į renginį turėtų ateiti tie, kas dirba bei nori pradėti dirbti žaidimų industrijoje ar nemėgsta didelių eilių.

Asmeninio archyvo nuotr./Artūras Rumiancevas
Asmeninio archyvo nuotr./Artūras Rumiancevas

„Renginys atidaromas penktadienį ir ši diena skirta dviejų tipų lankytojams – norintiems maksimaliai išvengti eilių prie žaidimų ar stendų bei tiems, kas nori megzti pažintis žaidimų industrijoje. Pastariesiems, turintiems verslo bilietus, bus siunčiami kvietimai jungtis prie „Meet to Match“ platformos, kurioje lankytojai atras visus renginio svečius bei dalyvius ir galės išsiųsti jiems kvietimus susitikti. Žinoma, visi susitikimai turės būti teminiai, pavyzdžiui, leidėjo, investuotojo, partnerio, darbo paieškos ar bendradarbiavimo galimybės. Taip pat atvykę penktadienį galės sudalyvauti trijose konferencijose: apie žaidimų kultūrą, apie žaidimų kūrimą bei apie teisę ir teises žaidimuose“, – išskiria A.Rumiancevas.

Kaip teigia renginio kuratorius, pirmąją dieną uždarys 18 val. prasidėsiantis koncertas, kurio metu bus atliekami atmosferiniai ir žinomiausių muzikiniai kūriniai iš kompiuterinių žaidimų. Koncerto metu ant scenos bus per 100 žmonių – orkestras, choras bei solistai, kurie atliks kūrinius iš žaidimų „God of War“, „Elden Ring“, „Baldur‘s Gate 3“, „Witcher 3“ ir daugybės kitų.

Šeštadienis – iššūkis sužaisti 100 žaidimų / veiklos visoms amžiaus grupėms

Šeštadienis, kaip nurodo organizatoriai, bus skirtas visų įmanomų žaidimų formų pažinimui, o taip pat pasiklausyti garsių žaidimų industrijos svečių iš didelių kompanijų, tarp kurių „Nintendo“, „Techland“, „Wargaming“, „Raw Fury“, „CD Project“ ir kitų.

„Šiame renginyje vienas mūsų tikslų buvo sukurti pramogą absoliučiai visoms amžiaus grupėms, todėl galima tikėtis tiek didelės ir spalvingos „Nintendo“ erdvės, tiek tik suaugusiems skirtos zonos, kuriame tinkle bus žaidžiamas „Counter Strike“ ar išstatytos visos retro konsolės. Nors viso planuojama arti 100 žaidimų bei dar tiek pat žaidimų erdvių, renginyje daug pramogų atras net tie, kas nėra aktyviai žaidžiantys.

Organizatorių nuotr./Renginio „GameOn“ akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio „GameOn“ akimirka

Pavyzdžiui, šachmatų turnyras, cosplay konkurso programa, galimybė pasižvalgyti į 1000 metų senumo priešistorinių pokemonų skeletų dalis ar kartu su Vytauto Didžiojo Karo muziejumi įrengtas Lietuvos Partizanų žeminės stendas su ginklais ir autentiškais istoriniais eksponatais. Kita vertus, pačių kompiuterinių žaidimų erdvių, pačių žaidimų premjerų ar netikėtų anonsų renginyje bus tiek daug, kad kažkas neabejotinai sudomins net ir nežaidžiančius lankytojus“, – nurodo „Litexpo“ projektų vadovė Faustina Sinkevičiūtė.

Sekmadienis – dėmesys lietuvių turinio kūrėjams

Nors sekmadienį renginyje bus galima atrasti visas žaidimų erdves kaip ir praeitomis dienomis, didžiausias dėmesys bus skiriamas Lietuvos turinio kūrėjams bei jų virtualioms kovoms.

„Jei esate Lietuvos turinio kūrėjų gerbėjai, sekmadienį turėsite neeilinę galimybę stebėti vienintelį tokį „PUBG Showdown“, kurį organizuoja „LTU Republic“. Šiam turnyre varžysis garsiausi Lietuvos turinio kūrėjai, tarp kurių bus žaidimų fanai ir ne tik. Lankytojai, kurie nori pamatyti kaip tarpusavyje žaidžia ar kas laimėtų kovoje – garsūs šalies keliautojai ar patyrę „streameriai“ – tikrai turės gerą reginį. Mūsų lūkestis, kad šis įvykis sutrauks didžiąją dalį tos mūsų auditorijos, kuri žaidimus mėgsta patirti per platformas „Twitch“ ar „Youtube“, o tai reiškia, kad prie stendų sekmadienį gali būti kiek trumpesnės eilės tiems, kas mėgsta tiesiog žaisti. Todėl sekmadienis – taip pat gera diena apsilankyti visomis šeimomis bei lėtai ir neskubant išnarstyti visas renginio erdves“, – apibendrina renginio kuratorius.

Šių metų „GameOn“ organizuoja „Litexpo“ ir Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija (LŽKA).

Išsamią didžiausio Baltijos šalyse kompiuterinių žaidimų kultūros renginio „GameOn“ programą rasite svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas