Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rio de Žaneiras su Zikos epidemija kovoja išmaniaisiais reklamos stendais

Rio de Žaneire, kuriame šiemet vyks vasaros olimpinės žaidynės, išmaniai bandoma apsisaugoti nuo pavojingo Zikos viruso. Brazilijoje veikiančios reklamos agentūros „Posterscope“ ir „NBS“ sukūrė lauko reklamos stendą, kuris naikina uodus, platinančius virusą.
the-mosquito-killer-billboard
Išmanūs reklamos stendai

Reklamos stendas imituoja miegančio žinduolio kvėpavimą ir žmogaus prakaitą – tai, kas masina Aedes aegypti uodus. Būtent šios rūšies vabzdžiai yra dažniausi viruso platintojai, kurie užuodžia stendo skleidžiamus kvapus iš 4 km atstumo. Fluorescencinė juoda šviesa taip pat padeda privilioti vabzdžius, pabrėžia wired.co.uk.

Reklamos stendas sukurtas su skyle, pro kurią uodai patenka į vidų ir yra uždaromi, o vėliau nuo dehidratacijos nugaišta. Agentūros nurodo, kad vienas stendas gali sunaikinti šimtus uodų kasdien.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Zikos virusas grasina visam pasauliui, bet Brazilijoje ši epidemija labai išplitusi. Šioje Pietų Amerikos šalyje kai kurios motinos, kurios nėščios apsikrėtė virusu, pagimdė neurologinėmis ligomis sergančius kūdikius.

VIDEO: The Mosquito Killer Billboard

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas