Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Robotiada 2017“: ko tikėtis kovo 24 dieną

Ar kada nors pagalvojai, koks bus mūsų gyvenimas tolimoje ateityje? Ar norėtum nors akies krašteliu pamatyti tai, kaip atrodys pasaulis, kuriame beveik viską valdys mašinos? O gal nori sužinoti, kaip robotai gali pasitarnauti mokant vaikus? Svajoji ne tik pamatyti bet ir pats sukurti bei valdyti robotą? Tokią galimybę turėsi didžiausioje robotikos šventėje Vilniuje – „Robotiada 2017“.
„Robotiada 2016“
„Robotiada 2016“ / Robotiados organizatorių nuotr.

„Robotiada 2017“ – tai dviejų dienų renginys, vyksiantis „Siemens“ arenoje (2017 m. kovo 24–25 d.), vienijantis moksleivius, robotų kūrėjus, verslą, švietimo atstovus ir visą išmanią visuomenę.

„Robotiada 2017“ išsiskiria unikalia 5P koncepcija: pamatyk, pabandyk, pasivaržyk, padiskutuok, pasilinksmink. Šventės metu jūs ne tik galėsite išvysti lietuviškus robotus, stebėti bei palaikyti nacionaliniame First LEGO League ture dalyvaujančias moksleivių komandas, bet ir patys išmėginti technologines dirbtuves, susipažinti su bendraminčiais ir pasinerti į technologijų pramogas ir edukacijas.

„Robotiada 2017“ išsiskiria unikalia 5P koncepcija: pamatyk, pabandyk, pasivaržyk, padiskutuok, pasilinksmink.

Nesvarbu su kuo atvyksite – vieni, su draugais, šeima, bendraklasiais ar kolegomis – visi atrasite, ką veikti. „Robotiadoje“ bus pristatoma technologijų inovacijų paroda, kurios metu galėsite artimiau susipažinti su šiuolaikiniais robotais, savo jėgas bei sumanumą išbandyti pažangiausių Lietuvos įmonių bei universitetų dirbtuvėse, sužinoti įvairių įdomybių technologijų ir inovacijų konferencijoje, kur savo sėkmės istorijomis dalinsis garsiausi šalies verslininkai, mokslininkai ir edukacijos atstovai.

Kovo 24-oji „Robotiadoje“ paskelbta Ateities kūrėjų diena. Tai diena, kai moksleiviai atvyksta į nacionalines FLL varžybas ir turi progą mokytis apie technologijas kitaip.

Išradėjo kelias

Albertas Juškauskas
Albertas Juškauskas

Pirmoji sisteminio kūrybiškumo forumo dienos dalis vadinasi „Išradėjo kelias“. „Rytinę dalį paskyrėme mūsų jauniesiems ateities kūrėjams bei jų ugdytojams. Jie turės progą išgirsti kaip patirtimi dalinasi jų pačių bendraamžiai, o taip pat sužinos kodėl robotas yra viena geriausių edukacinių priemonių. Norime praplėsti tiek jaunų žmonių, tiek suaugusiųjų požiūrį į technologinius mokslus ir pabrėžti jų svarbą auginant ateities kūrėjus, profesionalus.“ – kalbėjo sisteminio kūrybiškumo forumo organizatorė Milda Bernatavičiūtė.

Patirtimi dalinsis bei diskutuoti kvies Kauno jėzuitų gimnazijos technologijų mokytojas metodininkas Albertas Juškauskas, kuris kalbės tema: „Robotika pamokoje – misija įmanoma“. Lektorius pasakos apie integruotas technologijų ir informacinių technologijų pamokas su LEGO robotais, bei kartu su savo mokiniais dalinsis patirtimi apie FLL Europos čempionatą.

„Patyčioms NElike“

Rimvydas Jurkuvėnas
Rimvydas Jurkuvėnas

Dar vienas konferencijos svečių, „Telia“ atstovas Rimvydas Jurkuvėnas, kalbės aktualia tema apie patyčias mokykloje – „Patyčioms NElike“ bei kvies nebūti abejingais, sprendžiant mažiems žmonėms kylančias dideles problemas.

Renginio atmosferą kaitins ir pranešimą sakys „Robotiada 2017“ vadovas Kristijonas Vasiliauskas, kuris kalbės apie robotus, jų funkcijas bei reikšmę visuomenei. Jo pranešimas skirtas visiems mokytojams, draugiškiesiems išradėjams ir tiems, kurie neabejingi švietimo ir kitoms technologijoms.

„Pranešimo metu nagrinėsime temas, kodėl vaikai ypatingai domisi robotikos mokslu, kodėl robotai taip stipriai domina mokslinės fantastikos filmų kūrėjus, knygų autorius, žiniasklaidą ir net švietimo atstovus. Kokia robotikos ateitis švietimo sektoriuje ir kaip robotai jau pakeitė žmonijos kasdienį gyvenimą“, – kalbėjo K.Vasiliauskas.

Vakarinė konferenecijos dalis

Stevenas Goldfarbas
Stevenas Goldfarbas

Konferencijos vakarinė dalis vadinasi „Technorave“ ir skirta studentams bei visiems besidomintiems kosmoso technologijomis, fizika, branduolinėmis dalelėmis. Pranešimai vyks anglų kalba. Čia dalyvaus ir savo žiniomis dalinsis garsūs svečiai iš Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijos (CERN) – Stevenas Goldfarbas ir Alberto Pace bei kolegos iš Europos kosmoso agentūros (ESA) Martin Azkarate ir Marius Klimavičius.

Kartu Mikalojumi Brazdžiūnu (VU) ir Ryčiu Akramu (CID Lietuva) jie dalyvaus diskusijoje, kurią moderuos Goda Raibytė (LRT, „Kosmonautų pusryčiai“). Diskusijos tema aktuali visai Lietuvos mokslo aukštuomenei neabejingai naujausiems pasiekimams kosmoso srityje. Visi svečiai iš skirtingų požiūrio kampų diskutuos tema „Dideli iššūkiai didelėje visatoje“.

M. Klimavičius ir M. Azkarate, T. Robertsono nuotr.
M. Klimavičius ir M. Azkarate, T. Robertsono nuotr.

Kovo 25 dienos pranešėjus plačiau pristatysime jau netrukus.

Bilietus į renginį platina TIKETA. Pirkdami sidabrinius ir auksinius bilietus paremsite Robotikos akademijos būrelių atsiradimą mažesniuose miesteliuose bei gausite unikalią dovanėlę.

Technologijų šventė „Robotiada 2017“ – renginys, subalansuotas visai sumaniai visuomenei ir tinkantis visiems smalsiems technologijų naudotojams. Sportiška „Siemens“ arenos aplinka varžybų dalyviams leis pasijusti tikromis žvaigždėmis, o į robotų varžybas neįsitraukusiems lankytojams bus skirtos specialios dirbtuvės, ekspozicijos ir unikalūs pranešimai šeimoms, studentams, moksleiviams ir švietimo atstovams.

Sisteminio kūrybiškumo forumą globoja MITA ir Lietuvos Respublikos ūkio ministerija.

Renginio „Robotiada 2017“ programa

Kovo 24 d.

Kristijonas Vasiliauskas
Kristijonas Vasiliauskas

11:30-12:10 Albertas Juškauskas, Kauno Jėzuitų gimnazija. Robotika pamokoje-misija įmanoma.

12:10-12:50 Rimvydas Jurkuvėnas, Telia. Patyčioms NElike.

13:30-14:10 Kristijonas Vasiliauskas, Robotikos akademija. Tai nėra tik ROBOTAS.

14:30-15:10 Steven Goldfarb, CERN. Non-Alternative Facts: What the LHC is teaching us about our universe (anglų k.).

15:10-15:50 Alberto Pace, CERN. Agility in Managing Big Data Workflows (anglų k.).

15:50-16:30 Martin Azkarate, Europos kosmoso agentūra. Robotics at European Space Agency (anglų k.).

16:30-17:50 Martin Azkarate ir Marius Klimavičius (Europos kosmoso agentūra), Steven Goldfarb ir Alberto Pace (CERN), Rytis Akramas (CID Lietuva), Mikalojus Brazdžiūnas (Vilniaus universitetas) ir kiti. Moderatorė Goda Raibytė („Kosmonautų pusryčiai", LRT.LT). Big Challenges in the Big Universe (anglų k.).

Martin Azkarate
Martin Azkarate

Kovo 25 d.

11:10-11:50 Saulius Vasiliauskas, Baltic orbis. Sumanių šeimų klubas.

11:50-12:30 Austėja Landsbergienė, mokslų daktarė. Kodėl vaikai ir technologijos – apipinta mitais tema?

12:30-13:10 Darius Ratkevičius, TAMO grupės įmonės „E. mokykla“. Kaip sužaidybinimas padeda motyvuoti vaikus mokytis?

13:10-13:50 Mikas Vaitiekaitis, Telia. Saugus elgesys internete.

14:10-14:40 Marika Vasiljeva, Barclays. Virtuali darbo jėga: keičiant požiūrį į kasdienį darbą.

Laura Kornelija Inamedinova
Laura Kornelija Inamedinova

14:40-15:20 Marius Klimavičius, Europos kosmoso agentūra. Kaip Lietuva gali prisidėti prie Europos kosmoso agentūros atradimų.

15:20-16:00 Laura K. Inamedinova, Xylo. Corporation Internetas – CV 2.0.

16:00-16:40 Ugnius Savickas, ISM. Robotizacija: ką rinktis, kad netektų konkuruoti su technologijomis?

16:40-17:20 Petras Šlekys. Profesionalus studentas – ar tai misija neįmanoma?

17:20-17:45 Aivaras Rastenis, Salesclub. 3 temos apie kurias būtina kalbėti, jei nori būti nugalėtojas. Arba kaip gauti kuo daugiau iš studijų laikotarpio?

Renginio globėjas Vilniaus miesto savivaldybė. Pagrindinis renginio partneris „Telia“. Auksiniai rėmėjai: „Seesam draudimas“, „CID Lietuva“, „Microsoft Lietuva“, „Baltic orbis“. Generalinis informacinis rėmėjas 15min.lt.

Bilietus į „Robotiadą 2017“ platina „Tiketa“.

„Robotiados 2017“ pranešėjai
„Robotiados 2017“ pranešėjai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas