Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

RRT įpareigojo operatorius blokuoti sukčius

Kovos priemonių su SMS sukčiais sąrašą Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) papildė dar keliomis priemonėmis: įpareigojimu blokuoti skambučius, taikyti tinkamas priemones, įspėjant vartotojus apie galimai apsimestines žinutes ar imtis jų blokavimo.
Telefoniniai sukčiai atakuoja
Telefoniniai sukčiai atakuoja / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Kaip nurodoma penktadienį išplatintame pranešime, nuo lapkričio operatoriai įpareigojami blokuoti Lietuvos fiksuotojo ryšio numerius, jei fiksuoto ryšio numeriais skambučiai inicijuojami užsienyje.

Operatoriai taip pat privalės blokuoti ir nesiųsti tranzitu skambučių, inicijuotų iš fiksuotojo ir mobiliojo ryšio numerių ar paslaugų ryšio numerių, jeigu dėl naudojamų numerių RRT nėra išdavusi leidimų ir numeriai nėra priskirti konkretiems paslaugų tiekėjams.

„Turės būti blokuojami ir užsienyje inicijuoti mobiliojo ryšio numeriai, jeigu jų abonentai nėra fiziškai išvykę iš Lietuvos teritorijos“, – pranešime cituojamas RRT pirmininko pavaduotojas Darius Kuliešius.

Pasak jo, dar vienas RRT priimtas sprendimas – operatorių įpareigojimas įgyvendinti tinkamas technines ir organizacines priemones, kurios vartotojus įspėtų apie tai, kad gauta SMS žinutė galimai įtartina ar būtų imtasi veiksmų užkardyti jų gavimą.

Apie parinktas prevencijos priemones operatoriai turi informuoti RRT iki gruodžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas