Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusai smogė į JAV dovanotą šarvuotį: savo nepasiekė

Kursko srityje Ukrainos pajėgų dislokuotas JAV dovanotas šarvuotis „Stryker“ išgyveno tiesioginį Rusijos granatsvaidžio (RPG) smūgį, o jo įgula atsipirko tik lengvais sužeidimais, rašo „Defence Blog“.
Rusai smogė į JAV dovanotą šarvuotį.
Rusai smogė į JAV dovanotą šarvuotį. / „X“ nuotr.

Šis incidentas, kurį aprašė „Financial Times“ žurnalistas Christopheris Milleris, pabrėžia „Stryker“ konstrukcijos atsparumą aktyvaus mūšio zonose.

Per puolimą Kursko srityje, kurioje vis neramiau, minėta karinė transporto priemonė buvo apgadinta, bet nesunaikinta. Anot Ch.Millerio, šarvuočio vairuotojas patyrė smegenų sukrėtimą, tačiau dėl tvirtų karinės transporto priemonės šarvų visi įgulos nariai išliko gyvi.

Pirmadienį žurnalistas pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti, kad „Stryker“ nuo RPG smūgio patyrė akivaizdžių pažeidimų, tačiau karinės mašinos sandarumas liko nepažeistas tiek, kad galėtų apsaugoti jos įgulą.

Universali ir stipriai šarvuota karinė mašina „Stryker“ yra itin svarbus Ukrainos pajėgų turtas, užtikrinantis mobilumą ir apsaugą karo lauke.

Kai sekmadienį „Financial Times“ žurnalistas susitiko su karinės mašinos įgula, kariai kruopščiai ardė apgadintą „Stryker“. Jie gelbėjo tinkamas naudoti dalis, kad būtų galima remontuoti kitus „Strykers“ lauko sąlygomis. Likusias apgadintos transporto priemonės dalis ketinama išsiųsti atgal į JAV bazę Vokietijoje, kur jos bus remontuojamos.

„Stryker“, sukurtas siekiant užtikrinti ugnies galios, apsaugos ir greičio balansą, pasiteisino įvairiuose kovos scenarijuose, su kuriais susiduria ukrainiečiai. Gebėjimas atlaikyti RPG smūgį ir vis tiek užtikrinti saugią aplinką įgulai yra šios karinės transporto priemonės konstrukcijos atsparumo įrodymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas