Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija sustiprino Krymo tilto saugumą: štai kaip

Siekdama sustiprinti strategiškai svarbaus Krymo tilto saugumą, Rusija Tuzlos saloje Kerčės sąsiauryje ant metalinių bokštų įrengė dvi pažangias priešlėktuvinės gynybos sistemas „Pancir-SM“.
Krymo tiltas / IMAGO/Konstantin Mihalchevskiy / IMAGO/SNA
Krymo tiltas / IMAGO/Konstantin Mihalchevskiy / IMAGO/SNA

Kaip skelbia defence-blog.com, sistemos „Pancir-SM“ – eksportui skirtas variantas su šarvuota kabina ant „KamAZ-53958“ važiuoklės – nudažytos dykumos kamufliažu ir anksčiau buvo demonstruojamos kaip unikalus prototipas per Rusijos pergalės paradą Tuloje ir forumą „Armija“.

Krymo tiltas, dar vadinamas Kerčės sąsiaurio tiltu, yra pagrindinė infrastruktūros jungtis tarp žemyninės Rusijos ir aneksuoto Krymo pusiasalio.

Sistema „Pancir-SM“, šioje konfigūracijoje vadinama „Pancir-S1M“, pasižymi keliais patobulinimais, palyginti su standartiniais analogais. Dėl patobulintų taktinių ir techninių specifikacijų šis modelis gali atakuoti oro taikinius didesniu atstumu ir didesniame aukštyje, užtikrindamas svarbų gynybos nuo orlaivių, sraigtasparnių, sparnuotųjų raketų ir taktinių balistinių raketų sluoksnį.

Sistema taip pat pritaikyta masinėms atakoms iš oro ir gali naudoti dviejų tipų raketas – „57E6M-E“ ir „57E6-E“, kurios yra neatsiejama „Pancir-S1“ sistemų dalis.

Sprendimas dislokuoti šias sistemas ant metalinių bokštų atspindi pastangas užpildyti priešlėktuvinės gynybos spragas Krymo tilto apylinkėse, kurios, kaip nustatyta, yra pažeidžiamos dėl smūgių iš oro. Bokštų aukštis suteikia sistemoms „Pancir-SM“ platesnį aptikimo ir panaudojimo diapazoną, o tai gerokai padidina jų operacinį veiksmingumą.

Šių priešlėktuvinės gynybos sistemų dislokavimas atspindi panašius veiksmus, kurių imtasi aplink Maskvą, kur „Pancir-SM“ sistemos buvo įrengtos ant bokštų, siekiant apsaugoti svarbiausius Rusijos sostinės objektus.

Rusija daugiau dėmesio skiria Krymo tilto apsaugai todėl, kad geopolitinė padėtis regione išlieka įtempta, o Ukraina toliau meta iššūkį Rusijos vykdomai Krymo kontrolei. Pats tiltas yra Rusijos valdžios regione simbolis, o jo saugumas laikomas itin svarbiu Maskvos strateginiams interesams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas