Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Rusijoje pastebėta nauja sunkioji kovos technika

Nižnij Tagile (Rusija) pastebėta nauja sunkioji pėstininkų kovos mašina, kuri, kaip manoma, sukurta pagrindinio kovos tanko „T-72“ pagrindu, rašo „Defence Blog“.
Rusijoje pastebėta nauja sunkioji kovos technika.
Rusijoje pastebėta nauja sunkioji kovos technika. / Vaizdo įrašo stop kadras

Trumpa vaizdo medžiaga, užfiksuota netoli Uralvagonzavodo poligono, kuriame gaminami Rusijos tankai „T-72“, „T-90“ ir „T-14 Armata“, sukėlė gynybos analitikų susidomėjimą ir spėliones.

Ši vikšrinė kovos mašina panaši į „T-15“, tačiau turi kitokią vikšrinę bazę, kurios kiekvienoje pusėje yra tik šeši važiuoklės ratai – priešingai nei „T-15“ važiuoklė ant „Armata“ platformos.

Tikėtina, kad šios naujos šarvuotos transporto priemonės kūrimą paskatino poreikis masiškai gaminti sunkiąsias kovos mašinas Rusijos karinėms pajėgoms aprūpinti. Mūšio lauke šarvuočiai susiduria su daugybe grėsmių, o sunkioji šarvuotė gali užtikrinti taip reikalingą įgulos apsaugą.

„T-72“ važiuoklės pasirinkimas atspindi Rusijos gynybos pramonės dėmesį ekonominiam efektyvumui, plečiamumui ir paprastam techniniam aptarnavimui vykstant nuolatiniams ekonominiams iššūkiams.

„Atsižvelgiant į dabartinę Rusijos gynybos pramonės būklę, „T-72“ platformos pasirinkimas yra prasmingas, – teigė karinis analitikas.

Anot jo, ji leidžia užtikrinti paprastesnius gamybos ir techninės priežiūros procesus, kartu užtikrindama reikiamą apsaugą koviniuose scenarijuose.

Šios naujosios pėstininkų kovos mašinos atsiradimas pabrėžia nuolatines Rusijos pastangas tobulinti savo šarvuočių parką, atsižvelgiant į šiuolaikinės karybos poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams