Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 01

Šalys, turinčios daugiausia branduolinių ginklų: kodėl skaičiai neatspindi realios situacijos?

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pažadėjo išplėsti Rusijos branduolinį arsenalą, o nuo karo Ukrainoje pradžios ne vieną kartą kalbėjo apie branduolinių ginklų panaudojimo galimybę. Bet ar tikrai Rusijos pajėgumai tai leistų?
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Nuo tada, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, nerimas dėl branduolinio ginklo panaudojimo pradėjo augti. Įtampos prideda ir Šiaurės Korėja, paskutiniais mėnesiais atliekanti vis daugiau provokuojančių uždraustų ginklų bandymų – dėl šios priežasties Vašingtonas ir Seulas sustiprino bendradarbiavimą gynybos srityje.

Apie branduolinių ginklų grėsmę pasisako ir mokslininkai. Sausio mėnesį šviesiausių pasaulio protų daugiau nei pusę amžiaus sudarinėjamas pasaulio pabaigos laikrodis parodė, kad esame arčiausiai apokalipsės per visą istoriją. Šis simbolinis laikrodis rodo biologinių, branduolinių ir klimato grėsmių žmonijos išlikimui rimtumą.

15min pasidomėjo, kokios valstybės branduolinio arsenalas yra didžiausias teoriškai ir kuri turi daugiausia ginklų, realiai parengtų naudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas