Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bendrovę „Samsung“ patentų kovoje su „Apple“ parems „Google“, „Facebook“ ir kitos įmonės

„Samsung“ kovoje su „Apple“ rado visą būrį labai stiprių rėmėjų. Kaip skelbia dokumentai, kuriuos matė „Inside Sources“, „Google“, „Facebook“, HP, „Dell“ ir kitos didelės technologijų įmonės užpildė vadinamąją „friend of the court“ bylos santrauką, kurioje parėmė „Samsung“, rašo Engadget.com.
Didžiosios technologijų įmonės „Facebook“, „Microsoft“ ir „Apple“ vis dažniau vienijasi prieš „Google“
Didžiosios technologijų įmonės „Facebook“, „Microsoft“ ir „Apple“ vis dažniau vienijasi prieš „Google“ / Scanpix. nuotr.

Bendrovės „Apple“ ir „Samsung“ ilgą laiką laiką kovoja teisme dėl įvairių patentų pažeidimų, tokių kaip vaizdo priartinimas telefone palietus ekraną, telefonų dizaino ir kitų ypatybių.

„Samsung“ buvo priversta gerokai sumažinti savo „Galaxy“ serijos įrenginių pelningumą, kai buvo nuspręsta, kad „Samsung“ pažeidė „Apple“ teises į intelektinę nuosavybę ir Pietų Korėjos įmonė turėjo sumokėti milijardo dolerių baudą.

Vėliau apeliacinis teismas sumažino šią bausmę iki 548 mln. JAV dolerių, tačiau „Samsung“ ir toliau kovoja, kad nuosprendis būtų visiškai panaikintas.

Bendrovės, kurios užpildė „friend of the court“ santrauką mano, kad prievolė „Samsung“ atiduoti tokią didelę dalį pelno yra labai blogas precedentas.

Teigiama, kad „Apple“ į „friend of the court“ santrauką prašė neįtraukti „Google“, nes jos kurta „Android“ platforma naudojama „Samsung“ įrenginiuose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai