Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kanadoje prasidėjo šeštoji COVID-19 banga: kokie simptomai pasireiškia?

Kanada jau skelbia, jog ritasi šeštoji COVID-19 banga, o užsikrėtusiems asmenims pasireiškia nauji simptomai. Maža to, nustatyti šį virusą tapo dar sunkiau.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Gydytoja Charmaine van Schaik, buvusi Anglijos Safolko regioninės ligoninės Niumarketo mieste pediatrijos skyriaus vedėja, teigė, kad pastaruoju metu vaikams pasireiškė įvairūs simptomai, skelbia „ctvnew“.

Ankstyvuoju pandemijos etapu dauguma užsikrėtusių prarasdavo skonį ar kvapą, smarkiai karščiuodavo.

Pastarosiomis savaitėmis, kaip atkreipia dėmesį medikė Ch. van Schaik, beveik visi tėvų pastebėti simptomai, sergant vaikui, gali būti susiję su koronavirusu.

„Pasireiškia nuovargis. Taip pat sloga, lengvi užkimimo simptomai ir kartais kai kurie virškinamojo trakto simptomai – vėmimas ir viduriavimas“, – vardija medikė.

Paslaptinga vaikų kepenų liga

Sveikatos apsaugos pareigūnai praneša, kad visame pasaulyje vaikams pasireiškia sunkūs hepatito atvejai, kurių priežastys nežinomos. Ekspertai tiria galimą ryšį su COVID-19, tačiau medikė pažymi, kad vis dar neaišku, kas sukelia sunkius hepatito atvejus.

Teigiama, kad susirgus gali pasireikšti vėmimas ir viduriavimas, o vėliau, per kelias dienas ar savaites, ir gelta. Vos pastebėjus tokius simptomus, pasak pašnekovės, reikėtų kreiptis į medikus.

Gydytojos van Schaik teigimu, ne visuomet šie atvejai pastebimi, nes medikai tik pamažu susipažįsta su nauja informacija apie tai.

„Įtariu, kad mes turėjome keletą [atvejų], ir kaip tik dabar vyksta tas procesas, kurio metu juos tiksliau nustatome. Apie etiologiją žinoma labai nedaug“, – teigia ji.

Vaikų psichinė sveikata

Pediatrė teigė, kad vaikų psichinei sveikatai teigiamą poveikį padarė grįžimas prie asmeninio mokymosi ir tiesioginio bendravimo.

Po savaites trukusio mokymosi internetu ir izoliacijos nuo bendraamžių vaikų ir jaunuolių psichikos sveikata tapo medikų aptarinėjama tema.

Dr. van Schaik sakė, kad grįžimas į klases „padeda kiek įmanoma labiau normalizuoti situaciją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas