Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Skelbiamas kvietimas teikti paraiškas vieninteliam Lietuvoje mokslininkų X faktoriui – „Tyrėjų Grand Prix“

„Tyrėjų Grand Prix“ renginio tikslas – disertacijos tyrimo idėjas pristatyti žingeidžiai visuomenei ir taip apjungti mokslą, pramogą ir verslą. Didžiausias iššūkis: visų sričių doktorantai pristato savo tyrimų idėjas, bei rezultatus per 4 minutes, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
„Tyrėjų Grand Prix“
„Tyrėjų Grand Prix“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Mokslas Disertacija

Jau trečius metus iš eilės organizuojamas konkursas „Tyrėjų Grand Prix“ pritraukiantis ne tik geriausius šalies doktorantus, tačiau taip pat subūręs tvirtą partnerių komandą. Šiais metais konkurso partneriais tapo Lietuvos mokslo taryba, kuri Lietuvoje reikšmingai prisideda prie mokslo skatinimo ir pažangios visuomenės kūrimo.

Lietuvos mokslo tarybos komunikacijos ir veiklos organizavimo skyriaus vedėja Rasa Karalienė patvirtina konkurso naudą ir svarbą teigdama: „Lietuvos mokslo taryba džiaugiasi tapusi „Tyrėjų Grand Prix“ partneriu. Šis renginys – ne tik išskirtinė galimybė jauniesiems tyrėjams pristatyti savo tyrimus kūrybiškai ir suprantamai, bet ir puiki platforma jungiant mokslą ir visuomenę“.

Organizatorių nuotr./„Tyrėjų Grand Prix“
Organizatorių nuotr./„Tyrėjų Grand Prix“

Šiais metais konkursas pradžiugins net trimis prizais, skirtais finalininkams, o taip pat suteiks galimybę pristatyti savo mokslinius tyrimus Vilniaus rotušėje!

Konkursas „Tyrėjų Grand Prix“ – ambicingas, alsuojantis kūrybiškumu ir inovatyvumu. Tai vienintelis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje, apjungiantis mokslą ir pramogą. Finalinis konkurso renginys vyks spalio 16 d., pačioje Vilniaus širdyje – miesto rotušėje, kur susirinks ne tik žymiausi šalies mokslo atstovai, tačiau taip pat dėl naujųjų konkurso partnerių bus užtikrinamas dar didesnis dėmesys bei karjeros galimybės jauniesiems mokslininkams, projekto dalyviams. Negana to, šiais metais suteikta proga paraišką konkursui teikti Lietuvos doktorantams, studijuojantiems užsienyje.

„Tyrėjų Grand Prix“ konkurso išskirtinumas yra ne tik doktorantams pristatyti atliekamus tyrimus rašomos disertacijos tematika, tačiau taip pat dėl keleto konkurso etapų patobulinti savo retorinius ir komunikacinius gebėjimus, dalyvaujant nemokamuose profesionalių lektorių teikiamuose mokymuose. Konkurso organizatoriai pabrėžia, jog laukiami absoliučiai visų sričių doktorantai, kadangi renginio vizija yra suburti skirtingas sritis atstovaujančius tyrėjus, siekiant užtikrinti geresnį įsitraukiamumą, mokslo populiarinimą ir mokslinių tyrimų sklaidą.

Lietuvos Tūkstantmečio Rotary Klubas šio projekto strateginiais partneriais tapo pernai. „Lietuvos jaunieji mokslininkai drauge su verslu gali ženkliai prisidėti prie šalies pažangos, konkurencingumo didinimo. Mūsų klubas siekia nutiesti tiltą tarp jaunųjų talentų ir šalies verslo – su verslo investicijomis įgyvendintos, realizuotos mokslinės idėjos realiai kuria stipresnę, inovatyvesnę Lietuvą“, – sako Dalius Kaveckas, Lietuvos Tūkstantmečio Rotary Klubo Prezidentas.

Konkursas akceleruoja ir suburia ne tik įvairius mokslininkus, tačiau taip pat ir verslo sričių atstovus, inovatorius bei kūrėjus. Galime pasidžiaugti, kad praeitų metų dalyviai sulaukė įvairių verslo atstovų pasiūlymų, o konkurso nugalėtoja pakviesta dalyvauti į „Baltic Sandbox Ventures“ vykdytą programą, skirtą startuoliams.

2023 metų konkurso nugalėtoja Raimonda dalijasi savo patirtimi teigdama: „Dalyvavimas Baltic Sandbox Ventures buvo viena įsimintinesnių ir itin džiuginančių patirčių, kadangi verslo kūrimas atrodė tik tolima svajonė, tačiau sudalyvavus Tyrėjų Grand Prix atsirado daug drąsos ir ryžto, susijusios su savo tyrimų ir idėjų plėtojimu bei realiu pritaikymu“.

Norinčius dalyvauti energijos ir pozityvo nestokojančiame renginyje „Tyrėjų Grand Prix“ kviečiame užpildyti dalyvio paraiškos formą iki birželio 30 dienos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius