Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sourcery“ atrankoje ir raštelis vertintojams – „noriu pradėti čia karjerą“

Šalies IT studentai išbandė savo jėgas atrankoje į nemokamas studijas JAV programavimo įmonės „Devbridge Group“ įsteigtoje „Sourcery“ akademijoje. Patikrinus beveik 230 paraiškų, vertintojai atrinko 41 kandidatūrą į pavasario semestrą.
„Sourcery“ akademijos atrankos akimirkos
Atranka į „Sourcery“ akademiją / Projekto partnerio nuotr.

Atranką sudarė dvi dalys – testo ir atvirų klausimų. Pirmoje dalyje studentai pasirodė geriausiai. Čia jie turėjo atsakyti į įvairius klausimus apie bendrą ir objektinį programavimą bei C# programavimo kalbą.

Į visus testo klausimus teisingai atsakyti nepavyko nė vienam studentui, 15–20 proc. kandidatų atsakė į 20 klausimų, daugiausia gauta užduočių lapų, kur iš 30 klausimų atsakyta į 14 ir mažiau. Vertindama kandidatų darbus, komisija labiau atsižvelgė į antros užduoties dalies rezultatus, kuri tikrino studentų loginį mąstymą. Sudėtingiausius klausimus iš šios dalies teisingai išsprendė vienetai.

„Pakvietėme tuos, kurie pasirodė perspektyviausi, net jei jiems dar trūksta tam tikrų teorinių žinių. Visas tas spragas galėsime užpildyti jau akademijoje. Pavyzdžiui, į Vilniaus grupę pateko trys studentai, kurių testo žinios buvo vidutinės, tačiau itin geri loginės dalies rezultatai“, – sako akademijos vadovas Alvydas Muliuolis.

Vilniaus ir Kauno atrankų auditorijose susitelkė itin motyvuoti kandidatai. Atrankos durys buvo atviros visiems technologijų entuziastams, tad savo jėgas išbandė ne tik IT studentai iš KTU ar VU, bet ir keli moksleiviai. Buvo, kas savo užduoties lapuose rašė tiesiai šviesiai – noriu pradėti čia savo karjerą.

„Tokia motyvacija yra įkvepianti. Akademiją organizuojame tiek edukaciniais, tiek ir jaunųjų talentų aptikimo ir įdarbinimo tikslais. Rimtai nusiteikusius akademijos studentus, kurie parodo puikius rezultatus dirbdami su mūsų specialistais, pasibaigus semestrui, kviečiame į pokalbį dėl darbo“, – teigia „Devbridge Group“ viceprezidentas ir padalinio vadovas Lietuvoje Viktoras Gurgždys.

Šiemet į pavasario semestrą iš viso registravosi apie 350 kandidatų, į atranką atvyko per 230 kandidatų. Į akademiją pateko 41 studentas: 20 jų mokysis Vilniuje, Kaune – 21.

VIDEO: Atranka į „Sourcery” akademiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas