Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Sportas ir sveikatos stebėjimas: kuo šiandien gali nustebinti išmanieji laikrodžiai?

Ar kada nors teko matyti riedlentininką ant lentos ore besisukantį 900 laipsnių kampu? Anot skaitmeninio leidinio „The Sportsman“, tai vienas sudėtingiausių riedlenčių sporto triukų, kurį dar prieš 25 metus atliko profesionalus riedlentininkas Tony Hawk. Norint įgyvendinti tokius ar panašius sudėtingus šios sporto šakos triukus, tenka ne vieną valandą sunkiai treniruotis. Todėl taip pat, kaip ir užsiimant bet kokia sporto šaka, treniruočių metu tampa svarbu stebėti savo sveikatos rodiklius.
Huawei
Huawei / Huawei nuotr.

„Riedlenčių sportas gali ne tik prikaustyti žiūrovų dėmesį savo itin sudėtingais triukais, bet ir yra ganėtinai ekstremalus. Atliekant sudėtingas kombinacijas riedlentininko širdies ritmas gali smarkiai pagreitėti. Šiandien patobulintos išmaniųjų laikrodžių funkcijos puikiai papildo riedlenčių sporto patirtį, nes stebi gyvybiškai svarbius sveikatos rodiklius, tarp kurių širdies ritmas ar deguonies lygis kraujyje. Šie įrenginiai ne tik padeda tokio sporto entuziastams saugiai peržengti savo galimybių ribas, bet ir treniruotes paverčia dar efektyvesnėmis“, – teigia Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje.

Huawei nuotr./Huawei Watch Fit 3
Huawei nuotr./Huawei Watch Fit 3

Nuo širdies ritmo stebėjimo iki traumų prevencijos

Išmanusis laikrodis „Huawei Watch Fit 3“ vartotojams siūlo virš 100 treniruočių režimų, o tarp jų – krepšinis, futbolas ar riedlenčių sportas. Tačiau pastarojo mėgėjai treniruotėms gali pritaikyti ir kitas naudingas įrenginio funkcijas.

„Siekti sporto tikslų padės galimybė laikrodyje nustatyti treniruočių priminimus. Riedlentininkai gali naudoti šią funkciją planuodami konkrečias treniruotes arba norėdami sau priminti, kada laikas praktikuoti tam tikrus triukus. Vartotojai, kurie mėgsta atostogų metu kartu vežtis riedlentes, įvertins ir įrenginyje integruotą didelio tikslumo GPS sistemą. Ši funkcija padės nubrėžti aiškius maršrutus, todėl važinėjant po naujas vietoves leis nepasiklysti“, – pasakoja U.Eidžiūnaitė.

Kaip teigia ekspertė, išmanusis laikrodis sporto entuziastams taip pat siūlo ir dar vieną, ne ką mažiau svarbų privalumą – galimybę net 24 valandas stebėti širdies ritmą bei deguonies lygį kraujyje. Negana to, šiems rodikliams nukritus už normos ribų, įrenginys vartotojui atsiųs įspėjimą.

„Širdies ritmo stebėjimas padeda vartotojui įsivertinti, kada reikėtų treniruočių metu padaryti pertrauką. Ilgą laiką analizuodami sveikatos duomenis riedlentininkai gali identifikuoti per didelio fizinio krūvio požymius bei būtinybę skirti laiko poilsiui“, – įrenginio privalumus apžvelgia pašnekovė.

Pamatyti, kaip veikia išmanusis laikrodis, stebintis riedlentininkų širdies ritmą treniruočių metu, galite čia.

Huawei nuotr./Huawei
Huawei nuotr./Huawei

Dizainas, kuris nevaržo

Nors išmanusis laikrodis suteikia galimybę stebėti svarbius sveikatos rodiklius, tam, kad jį treniruočių metu būtų galima dėvėti, jis turi būti itin patogus.

Kurdami „Huawei Watch Fit 3“ gamintojai užtikrino, kad įrenginys būtų itin plonas ir lengvas. Laikrodžio korpuso svoris siekia vos 26 g, o storis – 9,9 mm. Todėl įrenginys ant riešo tampa beveik nejaučiamas ir netrukdo atlikti įvairias sudėtingas riedlenčių sporto kombinacijas“, – įrenginio dizainą aptaria U.Eidžiūnaitė.

Pasak ekspertės, vartotojo komfortą užtikrina ir į korpusą integruotas didelės raiškos AMOLED ekranas su iki 1500 nitų automatiniu ryškumo reguliavimu. Tai suteikia galimybę riedlentininkams sportuoti tiek atvirose erdvėse, tiek uždarose patalpose, nes ekrane galima matyti reikiamą informaciją esant bet kokiam apšvietimui.

Huawei nuotr./Huawei Watch Fit 3
Huawei nuotr./Huawei Watch Fit 3

Ilgos treniruotės – ne bėda

Aktyviai sportuojant ilgų treniruočių metu tampa svarbu, kad išmanusis laikrodis, kurį dėvime, galėtų nepertraukiamai veikti kuo ilgesnį laiko tarpą. Kaip tegia U. Eidžiūnaitė, būtent tokiu privalumu pasižymi išmanusis laikrodis „Huawei Watch Fit 3“.

„Laikrodžio baterija vienu įkrovimu gali veikti net iki 10 dienų, o naudojant jį dažniau – iki 7. Todėl įrenginio įkrovimu galėsite nesirūpinti ištisą savaitę. Tačiau, jei prieš svarbią treniruotę įrenginį įkrauti pamiršite – ne bėda. Vos 10 minučių greitojo įkrovimo užtikrins išmaniojo laikrodžio veikimą visą dieną“, – sako U. Eidžiūnaitė.

„Huawei Watch Fit 3“ kaina Lietuvoje yra 159 eurai, o laikrodžio su odiniu dirželiu – 179 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius