Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stipriausių IT darbdavių Tech mugėje – nauji talentai ir dėmesys kibernetiniam saugumui

Spalio 12 dieną Vilniuje, Litexpo parodų rūmuose šurmuliuos jau 8-oji Tech mugė, skirta IT sektoriaus darbdaviams, IT/ Tech srityje jau dirbantiems žmonėms, ieškantiems karjeros galimybių šioje srityje bei siekiantiems persikvalifikuoti į šią sritį, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
TechMuge Pavasaris'24
TechMugė Pavasaris'24 / Organizatorių nuotr.

„Mūsų renginio tikslas visada yra platesnis: parodyti, kad technologijų pasaulis yra atviras įvairiems talentams ir karjeros siekiams. Visų pirma tai – gyvas susitikimas, proga pajausti, kas yra IT/Tech bendruomenė, kokia ji ir pasimatuoti, o gal net ir atrasti savo vietą šioje bendruomenėje“ – pasakoja Julija Rimšelė, mugės organizatorė, „Vilnius Coding School“ įkūrėja.

Itin gausaus dalyvių ir lankytojų dėmesio sulaukianti Tech mugė, išlaikys tradicinėmis tapusias pagrindines renginio dalis – konferencinę dalį, kur bus skaitomi įmonių atstovų pranešimai, vyks diskusijos, taip pat bendravimui bei gyvam susipažinimui skirtą įmonių stendų zoną ir dirbtuvių erdves, apie kurias daugiau informacijos – jau greitai. Mugėje prisistatyti kviečiamos tiek geriausiai IT sektoriuje pažįstamos, daug kartų renginyje dalyvavusios įmonės, tiek ir mažiau girdėtos, bet svarbią vietą rinkoje užimančios kompanijos.

Organizatorių nuotr./TechMuge Pavasaris'24
Organizatorių nuotr./TechMuge Pavasaris'24

Šių metų mugės potemė – „Kibernetinis saugumas. Iššūkiai ir perspektyvos“. Kibernetinio saugumo aktualumas nuolat auga tiek verslo, tiek privačių asmenų gyvenimo kontekste. Produktų, kuriamų rinkoje, susijusių su kibernetinio saugumo užtikrinimu kiekis, skiriamų investicinių lėšų kiekis nuolat auga, o tuo pačiu ir šios srities profesionalų poreikis.

Tech mugės partneriai, Kibernetinio saugumo ekspertų asociacija, konferencinėje renginio dalyje organizuos diskusiją šia tema. „Augantis kibernetinių atakų skaičius kelia grėsmę tiek asmeniniam, tiek organizacijų saugumui, todėl būtina didinti informuotumą ne tik tarp specialistų ir ekspertų, bet ir visuomenėje. Šiuo metu įsigaliojusios direktyvos, tokios kaip NIS2 (Network and Information Systems Directive), stiprina reikalavimus saugumui ir kuria vieno kibernetinio saugumo standarto kultūrą.

Dabar yra tinkamiausias metas kalbėti šia tema, nes nauji reglamentai reikalauja greitų veiksmų ir pasiruošimo reikalavimų įgyvendinimui. Kuo geriau suprasime kibernetines grėsmes, jų rizikas ir jų valdymą, tuo saugesni būsime ateityje“ – teigia KSEA vadovė Renata Karpavičė.

Bendrovės nuotr./Renata Karpavičė
Bendrovės nuotr./Renata Karpavičė

Šiemet Vilnius išrinktas tinkamiausiu Europos Sąjungos miestu kibernetinio saugumo šakos vystymui, vien jau ši žinia nusako kiek svarbią vietą Lietuva užima IT/ Tech sektoriaus žemėlapyje. Visgi, svarbu nepamiršti, kad bet kokiai sričiai vystyti palankios infrastruktūros pagrindą sudaro žmonės. „Įmonės ir švietimo įstaigos turėtų aktyviau ruošti naujus profesionalus, kurie galėtų susidoroti su naujais iššūkiais. Kibernetinio saugumo profesija jau dabar yra viena iš svarbiausių ir paklausiausių tiek dabartinėje tiek ateities darbo rinkoje“ – tvirtina R.Karpavičė.

Atsižvelgiant į tai, kad grėsmių lygis sparčiai auga, o specialistų paruošimas reikalauja daug laiko ir resursų, jau dabar jaučiamas saugumo specialistų trūkumas. „Darbo kryptis nuolat kinta, nes atsiranda naujos technologijos, kurios taip pat reikalauja naujų saugumo sprendimų. Įvairūs šaltiniai teigia, kad ateityje šioje srityje tikimasi dar didesnio specialistų poreikio, nes didės kibernetinių atakų dažnumas ir sudėtingumas. Įmonės ir švietimo įstaigos turi aktyviau ruošti naujus profesionalus, kurie galėtų susidoroti su naujais iššūkiais“ – pasakoja KSEA vadovė.

Organizatorių nuotr./Techmugė Pavasaris'24
Organizatorių nuotr./Techmugė Pavasaris'24

Šios, rudens Tech mugės gretos sparčiai auga. Jau dalyvauja -- „Orion Innovation“, „SEB" Bankas", „NordCurrent", Užimtumo tarnyba, Valstybės duomenų agentūra, „Baltijos kompiuterių akademija" (BKA), “Gurtam”, „Ignitis grupė“, “Boozt”, “Western Union”, “Nasdaq”, “StartupCV”. Dalyvių sąrašas nuolat pildomas. Tech Mugės organizatoriai - „Vilnius Coding School“.Vis dar galite užregistruoti savo įmonę šiam renginiui.

Rudens „Tech mugė 2024 ruduo“ detali programa bus paskelbta artėjant renginiui. Daugiau informacijos ir registracija įmonėms bei lankytojams čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas