Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 19

„Nuo antakių iki krūties areolės“: ką gali grožio meistrai, kai į juos kreipiasi sergantys vėžiu

Birželį limfoma susirgusi socialinių tinklų žvaigždė ir sporto trenerė Indrė Burlinskaitė-Vaisieta pasidalijo jautriu vaizdo įrašu. Jame šią kelionę išgyventi padedantis jos vyras Liudas Vaisieta skuta jos plaukus. „Tokia nuoga dar niekad nebuvau“, – dalindamasi jautriu momentu tuomet pripažino ji. Skaudu tokiomis akimirkomis, ko gero, absoliučiai visiems, kurių neaplenkia onkologinė liga, kuri kartais atima ne tik plaukus, bet ir, pavyzdžiui, krūtis, kai vieną ar abi jas tenka šalinti.
Onkologine liga serganti mergina
Onkologine liga serganti mergina / 123RF.com nuotr.

„Ne paslaptis, kad susirgus onkologine liga ir/arba pradėjus jos gydymą, neretai pasikeičia pacientų/pacienčių išvaizda. Išvaizdos pasikeitimus lemia tiek pati vėžio liga, tiek ir jos gydymas – operacija, chemoterapija ar spindulinis gydymas“, – su 15min jautria tema kalbasi Nacionalinio vėžio instituto (NVI) gydytoja psichiatrė dr. Giedrė Bulotienė.

Nacionalinio vėžio instituto nuotr./Nacionalinio vėžio instituto gydytoja psichiatrė dr. Giedrė Bulotienė
Nacionalinio vėžio instituto nuotr./Nacionalinio vėžio instituto gydytoja psichiatrė dr. Giedrė Bulotienė

Pasak jos, pacientų viduje neretai dar nepradėjus priešvėžinio gydymo atsiranda baimė dėl galimų šalutinių poveikių. Baimių esą gali kilti pačių įvairiausių.

„Chemoterapijos metu moterys pirmiausia jaudinasi dėl plaukų išslinkimo. Išgyvena, kad laikinai netekusios plaukų, jos kartu neteks ir savo moteriško patrauklumo. Neretai pacientės nerimauja dėl moteriškumo ir seksualumo netekimo, jei, pavyzdžiui, bus išoperuoti ginekologiniai organai ar krūtys. Konsultavimo metu kaip psichiatrė visada stengiuosi išsklaidyti nepagrįstus išankstinius įsitikinimus ir aptarti galimus problemų sprendimo būdus, bei į ką reikėtų kreiptis pagalbos“, – sako G.Bulotienė.

15min pasidomėjo, kas šiuo atveju gali padėti pasijusti emociškai stipriau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas