Pasak ekspertų, surinkus riebalų perteklių po vieno vidutinio kumpio kepimo, galima nuvažiuoti kiek daugiau nei 3 kilometrus.
Kiekvienais metais per Kalėdas Suomijoje iškepama beveik 7 mln. kilogramų kumpio. Surinkus riebalų likučius iš tokio kiekio mėsos, anot įmonės
atstovų, galima tris kartus automobiliu apvažiuoti pasaulį. Po kiekvienų Kalėdų daugeliui Suomijos namų ūkių tenka tvarkyti ir dėl riebalų pertekliaus užsikišusius nuotekų vamzdžius.
Kinkkutemmpu, išvertus iš suomių kalbos pažodžiui, reikštų „kumpio triukas“.
Prie šios inovatyvios idėjos prisidėjo Suomijos kompanijos „Neste“ specialistai. Ko gero, šis projektas ateityje taps vienu prioritetų.
Kompanija tikisi, kad gyventojai surinks nepanaudotus per Kalėdas maistinius riebalus ir padės juos paversti automobilių degalais.
Osmo Kammonenas, „Kinkkutemppu“ savininkas, sako, kad kompanija dar nežino, kaip ši iniciatyva paveiks aplinką. Kita vertus, pasak verslininko, lašas po lašo ir akmenį pratašo. O.Kammoneno teigimu, tai – tik pradžia, mokslininkai ieškos kitų būdų panaudoti nereikalingus riebalus žmonijos reikmėms.