Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 28

Lietuviai įsigijo asmens duomenis trinantį Silicio slėnio startuolį: ką „Surfshark“ pamatė šioje sferoje?

Lietuvos startuolio „Surfshark“ valdoma kompanija „Incogni“ neseniai už neatskleidžiamą sumą nusipirko Silicio slėnio kompaniją „IronWall“, skirtą JAV viešojo sektoriaus darbuotojų asmens duomenų šalinimui iš duomenų bazių. „Incogni“ vadovas Darius Belejevas 15min pasakoja apie tai, kodėl tokia veikla svarbi asmens skaitmeniniam pėdsakui, kuo skiriasi padėtis JAV ir Europoje bei kiek ši kol kas nišinė sritis dar gali augti.
Skambina nepažįstamas numeris
Skambina nepažįstamas numeris / Shutterstock nuotr.

Lietuvos kibernetinio saugumo kompanijai „Surfshark“ priklausanti privačių duomenų šalinimo iš informacinių bazių įmonė „Incogni“ neseniai įsigijo JAV bendrovę „Ironwall“.

Įsigijimas praplės pačios „Incogni“ paslaugų portfelį – ši 2021 m. Lietuvoje įkurta įmonė jau kelis metus užsiima asmens duomenų trynimu iš įvairių duomenų brokerių įmonių. Bendrovė skelbia, kad savo vartotojų vardu jau įvykdžiusi daugiau kaip 30 mln. duomenų pašalinimo prašymų.

Kaip nurodo D.Belejevas, „Incogni“ konkurentų yra labai nedaug – tai nėra milžiniškos organizacijos, o ir veiklą jie visi pradėjo panašiu metu.

Buvęs konkurentas „IronWall“ labiau orientuojasi į tą informaciją, kurią bet kas gali rasti internete – žmonių paieškos svetaines, pateikiančias įvairius asmeninius duomenis. Jose, bet kas susimokėjęs tam tikrą mokestį, gali gauti gyventojo asmeninę informaciją, kurią jis paliko naršydamas internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi