Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Taipėjus: Kinija dėl „veiklos kosmose“ į šiaurę nuo Taivano nustato neskraidymo zoną

Taivano susisiekimo ministerija trečiadienį paskelbė, kad Kinija dėl „veiklos kosmose“ balandžio 16 dienai trumpam nustato neskraidymo zoną į šiaurę nuo Taivano.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kosmosas Taivanas

Oro erdvė uždaroma Pekinui užbaigus tris dienas trukusias didžiulio masto karines pratybas aplink Taivaną, kai buvo simuliuojami tiksliniai smūgiai salai ir jos blokada.

Neskraidymo zona neatrodo susijusi su šiomis pratybomis. Taivaniečių Susisiekimo ministerija nurodė, jog Kinija suvaržymus įveda „daugelio tarptautinių maršrutų susiliejimo rajonuose, kad apribotų skrydžius dėl „veiklos kosmose“.

Suvaržymai galios sekmadienį tik 27 minutes nuo 9 val. 30 min. iki 9 val. 57 min. vietos (nuo 4 val. 30 min. iki 4 val. 57 min. Lietuvos) laiku.

Susisiekimo ministerija pridūrė, kad Kinija iš pradžių skelbė apie uždarymą trims dienoms, bet po Taipėjaus prieštaravimų peržiūrėjo planą.

Ministerija buvo informavusi Kiniją, kad „šis neprotingas nurodymas sukels didžiulę ir nereikalingą riziką skrydžiams regione, ir pakenks tarptautinės aviacijos teisėms ir interesams“.

Japonijos vyriausybės atstovas anksčiau sakė, kad jo vyriausybei taip pat buvo pranešta apie tris dienas nuo balandžio 16-osios iki 18-osios galiosiančią neskraidymo zoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas