Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tarptautinėje verslo konferencijoje „Silicon Valley Comes to the Baltics“ diskutuota apie Baltijos regiono plėtros perspektyvas

Lapkričio 15-16 dienomis Vilniaus „Litexpo“ parodų ir konferencijų centre vyko VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojama verslumo konferencija „Silicon Valley Comes to the Baltics“. Konferencijos metu 15 ekspertų iš Silicio slėnio pristatė savo iniciatyvas. Tai – didžiausias „start up“ renginys Baltijos šalių regione.
Konferencijos „Silicon Valley Comes to the Baltics“ akimirka
Konferencijos „Silicon Valley Comes to the Baltics“ akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vienas iš pranešėjų penktadienį kalbėjo apie išskirtinį Kinijos interneto plėtros atvejį. Socialinio tinklo „Linkedln“ atstovas Bowei Gai kalbėjo apie Kinijos pamokas informacinių technologijų srityje.

„Iš 25 populiariausių interneto svetainių keturios yra iš Kinijos, dvidešimt iš JAV ir tik viena iš Rusijos. Nors ši interneto statistika Kinijos atžvilgiu gali atrodyti ne tokia jau ir įspūdinga, visgi reikia atsižvelgti į netolimą istorinę praeitį, kuomet internetas šalyje apskritai buvo retenybė“, – teigė pranešėjas.   

Bowei Gai pastebėjo, kad didžiulėse valstybėse, tokiose kaip Indija ar Indonezija interneto plėtra tikrai nėra tokia ryški. Kinijos pavyzdys, anot pranešėjo, puikiai parodo šalies gebėjimą išnaudoti vietinės rinkos privalumus. Milžiniška konkurencija sudaro puikias sąlygas itin sparčiai verslo kompanijų plėtrai.

Penktadienio dieninę programą „Litexpo“ konferencijų salėje vainikavo diskusija apie Baltijos regiono plėtros perspektyvas. Diskusijos dalyviai sutiko, kad Baltijos regionas sugebėjo padaryti milžinišką pažangą.

Latvijos atstovas Andris Berzins pastebėjo, kad Lietuvoje panašaus pobūdžio renginiai susilaukia daugiau dėmesio nei Latvijoje. Visgi Estija šioje srityje vis dar užima pirmaujančias pozicijas.

„Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas žinomas kaip nuoseklus verslo startuolių globėjas. Jis parodo sektiną pavyzdį kitiems politikams,“ – situaciją apibūdino Andris Berzins.

Kalbėdamas apie Vyriausybės požiūrį į įvairias verslo iniciatyvas, Kauno technologijos universiteto „StartupSpace“ vadovas Justinas Katkus, pasidžiaugė, kad renginys sulaukė ir Vyriausybės dėmesio – renginyje ketvirtadienį apsilankė premjeras Andrius Kubilius ir Ūkio ministras Rimantas Žylius.

Justinas Katkus džiaugėsi premjero išsakytomis pagyromis jaunimo ir inovatyvių žmonių atžvilgiu.

„Verslo startuolių iniciatyvos visų pirma yra bendruomeniškumo išdava. Verslo idėjos pirmiausia priklauso nuo žmonių iniciatyvų. Be abejo, svarbu ir tai, kad Vyriausybė sugebėtų skirti tinkamą dėmesį verslo iniciatyvoms“, – teigė KTU „StartupSpace“ vadovas Justinas Katkus.

VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojamas renginys „Silicon Valley Comes to the Baltics“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas