Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Technologijos, labiausiai pravertusios 2022 metais: nuo naujo socialinio tinklo iki fotoaparato vaikams

2022-ieji buvo įtempti ir neramūs metai, kupini naujienų apie tarptautinius konfliktus, augančią infliaciją, galimą recesiją ir užsitęsusią pandemiją. CNN žurnalistai – laidų vedėjai, korespondentai, redaktoriai ir reporteriai – išskyrė technologinius produktus, į kuriuos jie labiausiai rėmėsi, kad išgyventų šiuos metus, o taip pat – ir rastų šiek tiek paguodos.
Išmanusis telefonas
Išmanusis telefonas / 123RF.com nuotr.

Metams baigiantis CNN žurnalistai apžvelgia svarbiausius įrenginius, paslaugas ir programas, kuriomis jie patys kliovėsi 2022 m. Pateikiame kelias iš žurnalistų išskirtų technologijų.

„Oura“ žiedas

„2022 m. mano miego grafikas apsivertė aukštyn kojomis, kai nuo reportažų apie Baltuosius rūmus rengimo iki vėlyvos nakties perėjau prie kėlimosi 3 val. ryto, kad galėčiau vesti naują CNN rytinę laidą.

Vienas iš mano mėgstamiausių prietaisų šiais metais buvo „Oura“ žeidas, kuris fiksuoja mano miegą. Jo kaina prasideda nuo 299 JAV dolerių (280 eurų). Įsivaizduoju, kad jį gana trikdė tai, kad nuo 7-8 valandų miego per naktį perėjau iki vidutiniškai 5 valandų. Stebėjimas savo svarbiausių gyvybinių požymių ir tai, kaip keitėsi mano miego režimas, paskatino mane daugiau vaikščioti arba anksčiau gultis į lovą be papildomos taurės vyno“,– pasakojo Kaitlan Collins, viena iš laidos „CNN This Morning“ vedėjų.

„BeReal“

„BeReal“ – nuotraukų dalijimosi programėlė, kurios naudotojams kartą per dieną skirtingu laiku pranešama, kad jie per dvi minutes turi nusifotografuoti realiu laiku ir pasidalyti šia nuotrauka – tai smagus atokvėpis nuo visų kitų platformų filtrų ir erzinančių vaizdo įrašų.

Be to, tai paguodžia, kai matai, kokį kasdienį gyvenimą mes visi iš tikrųjų gyvename“, – teigė Jordan Valinsky, CNN verslo žurnalistas.

„Google Play"/Ekrano nuotr./„BeReal“
„Google Play"/Ekrano nuotr./„BeReal“

„Twelve South AirFly Pro“ „Bluetooth“ siųstuvas

„Mano mėgstamiausia šių metų technologija yra ta, kurios dar neturiu. Darbo reikalais daug laiko praleidžiu lėktuvuose ir visada maniau, kad būtų puiku, jei lėktuvo televizorių būtų galima prijungti prie„AirPods“ ausinių. Štai yra „AirFly“ (55 doleriai arba 52 eurai). Užsisakysiu sau vieną Kalėdoms ir įtariu, kad 2023 m. jis taps vienu iš mano dažniausiai naudojamų įrenginių“, – sakė Donie O'Sullivan, CNN korespondentė.

„Apple shop“ nuotr./AirPods Pro
„Apple shop“ nuotr./AirPods Pro

Programėlė „Whisk“

„Tarp darbo ir vaikų vežiojimo į krepšinio, gitaros ir taekwondo treniruotes, rasti laiko pagaminti vakarienę yra nuolatinis iššūkis. Naudodamas „Whisk“ galiu pažvelgti į savo šaldytuvą, įvesti turimus ingredientus, pasirinkti ne ilgesnį kaip 30 minučių receptą ir programėlė išmes dešimtis receptų, pagal kuriuos galiu greitai pagaminti. Taip pat galiu išsaugoti mėgstamiausius receptus, nesvarbu, ar juos radau „Whisk“, ar internete. „Whisk“ ištraukia ingredientų sąrašą, leidžia sudaryti pirkinių sąrašą ir lengvai koreguoja receptą, jei norite pagaminti daugiau ar mažiau. Šią programėlę kiekvieną savaitę naudoju dažniausiai. Žinoma, šalia CNN“, – Davidas Goldmanas, CNN Verslo skyriaus vykdomasis redaktorius.

„Kidamento“

„Norėčiau pasakyti, kad išleidau 70 dolerių savo vaiko skaitmeniniam fotoaparatui, nes tikiu, kad reikia skatinti jos pomėgius ir kūrybinę raišką. Visgi pagrindinė priežastis, kodėl jį pirkau – man nusibodo, kad ji vagia mano telefoną ir užpildo jį dešimtimis pagalvių ir kojų nuotraukų (norėčiau pasikalbėti su tuo, kas išrado „iPhone“ serijos režimą). Taip, „Kidamento“ fotoaparatai yra žavūs ir apgalvotai sukurti jaunoms rankoms ir protams. Bet iš tikrųjų tai tik suteikia man kelias minutes ramybės, kurias kitu atveju praleisčiau trindamas vaizdus iš telefono“, – dalijosi Sethas Fiegermanas, CNN technologijų redaktorius

„Rode“ mikrofonai

„Istorijos gali ateiti bet kuriuo metu arba man tiesiog gali prireikti įgarsinti reportažą, kai esu namie ar išvykoje. Geras mikrofonas yra būtinas, tačiau jis gali būti didelis ir su įvairiais laidais bei adapteriais. Pradėjau naudoti šiuos mažus belaidžius „Rode“ mikrofonus (299 JAV doleriai) socialiniams tinklams skirtiems vaizdo įrašams telefonu ir tada supratau, kad jų kokybė yra tokia pat gera, kaip ir mano didelio mikrofono. Dabar galiu tiesiog nešiotis belaidį mikrofoną kišenėje ir bet kuriuo metu būti pasiruošęs pateikti medžiagą. Trokštu ateities be laidų“, – Maksas Fosteris, „CNN International“ laidų vedėjas.

„Kindle Paperwhite“

„Anksčiau knygas skaitydavau naudodama „Kindle“ programėlę savo „iPad“, bet neseniai grįžau prie atskiros elektroninės skaityklės. Naujoji „Amazon“ „Kindle Paperwhite“ (139 JAV dolerių) talpina tūkstančius knygų, turi ilgiau veikiantį akumuliatorių, reguliuojamą apšviestą ekraną ir yra kaip niekad lengva. Tai priminimas apie vienam tikslui skirtų skaitmeninių prietaisų grožį ir paprastumą. Ši skaityklė taip pat parodo, kaip technologijos gali išnykti, kai esi visiškai pasinėręs į gerą knygą“, – pasakojo Samantha Kelly, CNN vyresnioji technologijų rašytoja.

Rev.com

„Prisimenu, kaip prieš daugiau nei dešimtmetį būdama praktikantė išrašinėdavau (kartu nurodant ir konkretų laiką) pusvalandinius interviu prodiuseriams. Tai buvo varginantis darbas, o bandant sužymėti kiekvieną žodį viskas užtrukdavo dvigubai ilgiau nei pats interviu. Šiandien, būdama korespondentė, vis dar išrašinėju savo interviu, bet per rekordiškai trumpą laiką. Rev.com – automatinė transkripcijos paslauga, per kelias minutes pateikianti transkripciją. Galiu matyti ir girdėti, ką sako pašnekovai, ir, kurdama savo istoriją, peršokti į skirtingus interviu taškus. Tai šiuolaikinis stebuklas, kuris sutaupė man daug laiko ir padėjo tiksliau rengti reportažus“, – savo metų technologija dalijosi Vanessa Yurkevich, CNN verslo ir politikos korespondentė.

„She's Birdie“

Neseniai atradau „She's Birdie“ (30 USD) – asmeninį saugos signalą ant raktų pakabuko, kurį sukūrė moterys moterims. Dėl jo jaučiuosi daug saugesnė, kai išeinu iš namų tvarkyti reikalų arba einu į darbą. Mane taip sužavėjo garsiai kaukianti sirena ir stroboskopinė lemputė, kad šiemet Kalėdų proga nupirkau po vieną visoms moterims savo gyvenime“, – pasakojo Chloe Melas, CNN pramogų korespondentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas