Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„TikTok“ šalins vaizdo įrašus, kuriuose neigiama klimato kaita

Trumpo formato vaizdo įrašų programėlė „TikTok“ pranešė, kad atnaujina savo dezinformacijos politiką ir pradės šalinti vaizdo įrašus, kuriuose neigiamas klimato kaitos egzistavimas. Naujoji politika bus nukreipta prieš bet kokį turinį, kuris „kenkia nusistovėjusiam moksliniam sutarimui“ dėl pasaulinio atšilimo.
„TikTok“
„TikTok“ / 123RF.com nuotr.

Visi klipai, kuriuose pateikiama dezinformacija apie klimato krizę, bus šalinami.

Bendrovė taip pat įdiegia naujas paieškos funkcijas, kad visi, ieškantys klimato turinio, būtų nukreipiami į „autoritetingą informaciją“, gautą bendradarbiaujant su JT.

Tai panašu į „YouTube“ taikomą metodą, pagal kurį ieškant atitinkamų vaizdo įrašų pateikiamos nuorodos į JT tinklalapius apie klimato kaitą.

„TikTok“ teigė, kad šie pakeitimai padės „įgalinti tikslias diskusijas apie klimatą“ ir „sumažinti žalingą dezinformaciją“.

Pakeitimai bus pradėti taikyti prieš šeštadienį minimą Žemės dieną – kasmetinį pasaulinį renginį, skirtą pažymėti, kaip svarbu skirti laiko, išteklių ir energijos klimato krizei spręsti.

Per pastaruosius metus „TikTok“, spaudžiama vyriausybių dėl privatumo ir saugumo problemų, kylančių dėl Kinijos nuosavybės, sugriežtino savo poziciją žalingo turinio atžvilgiu.

Nepaisant pakartotinių bandymų pagerinti savo reputaciją skeptikų tarpe, bendrovei vis dar gresia visiškas draudimas JAV, kur politikai teigia, kad ji naudojama dezinformacijai skleisti ir Kinijai palankiai propagandai skleisti.

Jungtinėje Karalystėje įmonei neseniai buvo skirta beveik 13 mln. svarų sterlingų bauda už netinkamą vaikų duomenų naudojimą.

JAV, ES, Kanados ir kitų šalių pavyzdžiu programėlę taip pat uždrausta naudoti vyriausybės darbuotojų darbo telefonuose.

Kovo viduryje pranešta, kad Lietuvos Nacionalinis kibernetinio saugumo centras atlieka „TikTok“ programėlės vertinimą, po kurio bus priimti sprendimai dėl galimo programėlės naudojimo ribojimo valstybės tarnautojų telefonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas