Trejus metus kosmose prabuvęs viskis į Žemę sugrįžo visai kito skonio

Škotiško viskio gamintoja „Ardbeg“ išsiaiškino, kad nesvarumo būklėje pabuvęs gėrimas gerokai pakeičia savo skonį, skelbia BBC.
Viskio taurė
Viskio taurė / 123rf.com nuotr.

2011 metų spalį viskio mėginys buvo nugabentas į Tarptautinę kosminę stotį. Tuo metu Žemėje buvo paliktas kitas to paties viskio mėginys.

Paaiškėjo, kad kelerius metus kosmose išbuvusio viskio skonis buvo visiškai kitoks.

Eksperimentu siekta išsiaiškinti, kaip nesvarumas pakeičia terpenus – medžiagas, kurios nustato vyno, viskio ir kitų gėrimų skonį ir aromatą.

Vėliau buvo palyginti abu mėginiai. Paaiškėjo, kad kelerius metus kosmose išbuvusio viskio skonis buvo visiškai kitoks.

Žemėje buvusiame viskyje dominavo medžio, saldaus dūmo ir balzaminio acto skoniai su apelsinų ir vanilės užuominomis.

Kosminiame mėginyje dominavo dūmo, gumos ir rūkytos žuvies skoniai.

Kosminiame mėginyje dominavo dūmo, gumos ir rūkytos žuvies skoniai.

Taip pat neįprastos žibuoklių ir serbentų natos, sukuriančios stiprų skonį.

Viskių kūrėjas, daktaras Billas Lumsdenas pabrėžė, kad skoniai buvo itin skirtingi.

Jo teigimu, eksperimentas įrodė, kad šis gėrimas turi stiprų aromatų potencialą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų