2011 metų spalį viskio mėginys buvo nugabentas į Tarptautinę kosminę stotį. Tuo metu Žemėje buvo paliktas kitas to paties viskio mėginys.
Paaiškėjo, kad kelerius metus kosmose išbuvusio viskio skonis buvo visiškai kitoks.
Eksperimentu siekta išsiaiškinti, kaip nesvarumas pakeičia terpenus – medžiagas, kurios nustato vyno, viskio ir kitų gėrimų skonį ir aromatą.
Vėliau buvo palyginti abu mėginiai. Paaiškėjo, kad kelerius metus kosmose išbuvusio viskio skonis buvo visiškai kitoks.
Žemėje buvusiame viskyje dominavo medžio, saldaus dūmo ir balzaminio acto skoniai su apelsinų ir vanilės užuominomis.
Kosminiame mėginyje dominavo dūmo, gumos ir rūkytos žuvies skoniai.
Kosminiame mėginyje dominavo dūmo, gumos ir rūkytos žuvies skoniai.
Taip pat neįprastos žibuoklių ir serbentų natos, sukuriančios stiprų skonį.
Viskių kūrėjas, daktaras Billas Lumsdenas pabrėžė, kad skoniai buvo itin skirtingi.
Jo teigimu, eksperimentas įrodė, kad šis gėrimas turi stiprų aromatų potencialą.