Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tūkstančiai lietuvių „Netflix“ noriai žiūri ir mobiliuoju internetu

Prisijungę per mobilųjį internetą jau daugiau nei 3500 vartotojų pradėjo žiūrėti filmus internetinėje televizijos platformoje „Netflix“, rodo telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ tinklo statistika.
Nemokamas WiFi oro uostuose
Mobilus internetas / 123rf.com nuotr.

„Lietuviai aktyviai naudojasi visame pasaulyje populiaria filmų ir serialų platforma „Netflix“ ir jai žiūrėti renkasi ne tik įprastą interneto prieigą, bet vis aktyviau pamėgtus serialus stebi per savo išmaniuosius įrenginius. Nors kol kas matome tik pirmuosius klientų žingsnius į šią platformą, prognozuojame, kad ateityje augs ir vartotojų skaičius, ir ilgės laikas, praleistas žiūrint serialus ar filmus“, – sako Gintas Butėnas, „Bitės“ tinklo direktorius. 

 

Vienas klientas filmų ir serialų žiūrėjimui vidutiniškai sunaudoja apie 400 MB mobiliojo ryšio duomenų.

Per keletą dienų, praėjusių nuo „Netflix“ starto Lietuvoje, naująją paslaugą „Bitės“ tinkle jau išbandė arti 3,5 tūkst. klientų. Klientų susidomėjimas naująja televizijos paslauga ypač išaugo savaitgalį. Šiuo metu vienas klientas filmų ir serialų žiūrėjimui vidutiniškai sunaudoja apie 400 MB mobiliojo ryšio duomenų ir šis rodiklis kasdien didėja. „Tai rodo, kad artimiausiu metu gyventojų poreikis spartesniam mobiliajam internetui dar labiau augs ir klientai dar aktyviau domėsis neribotais duomenų planais“, – pasakoja G. Butėnas. 

Šią savaitę pasaulinė nepriklausoma interneto greičio matavimo lyderė OOKLA („Speedtest.net“) paskelbė, kad „Bitės“ 4G internetas praėjusiais metais buvo sparčiausias Lietuvoje. Jo vidutinis parsisiuntimo greitis siekia 43,04 Mbps, o nusiuntimo – 20,88 Mbps. 

 

JAV internetinė televizijos platforma „Netflix“ praėjusią savaitę paskelbė apie plėtrą į 130 pasaulio šalių. Nuo sausio 6-osios ji tapo prieinama ir Lietuvoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas