Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turtingiausių Europos šalių IT kompanijos investuoja į lietuvių sukurtą projektavimo programinę įrangą

Lietuvos bendrovės „AGA CAD“ kuriamos statinio informacinio modeliavimo (angl. building information modeling, BIM) programos ir darbo našumą didinantys plėtiniai skinasi kelią į vis platesnes eksporto rinkas.
Žmonės dirba su kompiuteriais
Žmonės dirba su kompiuteriais / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „AGA“, UAB

Šiais metais projektavimo programinę įrangą kurianti įmonė „AGA CAD“ pasirašė bendradarbiavimo sutartis su vienose iš turtingiausių Europos šalių – Vokietijoje ir Norvegijoje – veikiančiomis IT kompanijomis.

Vokietijoje veikianti viena didžiausių projektuotojams skirtos programinės įrangos tiekėjų „Contelos GmbH“ nusprendė užpildyti efektyvaus projektavimo BIM programų trūkumą. Įmonė „Contelos“ nutarė pasinaudoti „AGA CAD“ pagalba ir pateikti rinkai plėtinius „Autodesk Revit“ programoms. Vokietijos ir Lietuvos IT produktų vystytojai suvienijo jėgas kurdami BIM sprendimus, pritaikytus konkrečiai rinkai.

Šios partnerystės rezultatas – sukurti „Autodesk Revit“ priedai, skirti Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos projektuotojams.

Rinkai, kurioje veikia įmonė „Contelos“, siūlomi „plus4revit“ prekės ženklo  BIM produktai, kurių pagrindinė paskirtis ir teikiama nauda – projektavimo procesų automatizavimas, projektavimo kokybės ir greičio didinimas ir darbo sąnaudų mažinimas.

„Mūsų veiklos sėkmės raktas yra integruotų sprendimų diegimas, t.y. klientams pateikiame programinę įrangą kartu su darbo našumą didinančiais priedais. Turime patirties kuriant plėtinius CAD programoms – esame suprogramavę CAD produktus mechanikos inžinieriams ir infrastruktūros projektuotojams. Kadangi pastatų projektuotojams pažangiausi produktai yra BIM platformos „Autodesk Revit“ programos, šių plėtinių kūrimas mums tapo iššūkiu“, – sakė Frauke Castromonte, „Contelos GmbH“ generalinė direktorė.

„Mes džiaugiamės partneryste su „AGA CAD“, nes BIM sprendimų kūrimas leidžia mums geriau atitikti klientų poreikius. Sukurti „plus4revit“ produktai yra profesionalūs įrankiai, efektyviai didinantys projektuotojų darbo našumą. Partnerystė su „AGA CAD“ yra ypač naudinga vystant mūsų įmonės BIM strategiją“, – teigė „Contelos“ atstovė.

Šiais metais „AGA CAD“ eksporto žemėlapį papildė ir turtingiausia Skandinavijos valstybė. Norvegijos kompanija „CadPartner AS“, teikianti programinės įrangos sprendimus statybos, infrastruktūros ir gamybos sektorių atstovams, taip pat teigiamai įvertino „AGA CAD“ produktus ir nutarė praplėsti savo produktų paletę inovatyviais BIM sprendimais.

Įvertinusi, kad Norvegijoje populiarių BIM platformos programų naudotojams „AGA CAD“ sukurti produktai padės dirbti greičiau ir patogiau, kompanija „CadPartner AS“ su „AGA CAD“ sudarė atstovavimo Norvegijoje sutartį.

„Mūsų įmonės kuriami BIM sprendimai padeda projektuotojams gauti kuo daugiau naudos dirbant su „Autodesk Revit“ programomis. Efektyvaus projektavimo produktai aktualūs visų šalių projektuotojams, todėl darbo našumą didinantys įrankiai mūsų partneriams suteikia akivaizdų pranašumą prieš jų konkurentus, – sako Donatas Aksomitas, UAB „AGA CAD“ direktorius. – Kadangi mūsų įmonė viena pirmųjų pasaulyje pradėjo kurti BIM sprendimus, turime sukaupę didelę patirtį, kuria pasitiki net aukščiausio ekonominio išsivystymo lygio valstybėse veikiančios IT kompanijos. Vokietijos ir Norvegijos kompanijų pasitikėjimas „AGA CAD“ kuriamais produktais yra didelis mūsų įmonės kompetencijos įvertinimas.“

Statinio informacinis modeliavimas – tai revoliucinis pastato ar infrastruktūros objekto skaitmeninio projektavimo procesas, kurio metu kuriama ir valdoma visa statinio informacija visais jo gyvavimo etapais, nuo pirminės projekto koncepcijos iki jo nugriovimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas