Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Twitch“ patvirtino: per nutekėjimą paviešinta virš 100 GB duomenų

Žaidimų transliavimo platformoje „Twitch“ įvyko duomenų nutekėjimas, kurio metu, kaip pranešama, buvo atskleista konfidenciali bendrovės informacija ir transliuotojų uždarbis.
„Twitch“
„Twitch“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skaičiai sutampa

Trečiadienį internete buvo paskelbta daugiau nei 100 GB duomenų.

Iš dokumentų matyti, kad per pastaruosius dvejus metus geriausi „Twitch“ srautinių transliacijų operatoriai iš „Amazon“ priklausančios bendrovės uždirbo po milijonus dolerių.

„Twitch“ patvirtino pažeidimą ir teigė, kad „skubiai dirba“, siekdama išsiaiškinti jo mastą.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pareiškime bendrovė teigė, kad „atnaujins bendruomenę, kai tik bus gauta papildomos informacijos“.

Keli didžiausi portalo transliuotojai patvirtino, kad paskelbti skaičiai tiksliai sutapo su jų uždarbiais portale.

Už nutekinimą atsakingi asmenys taip pat teigė turintys pačios vaizdo įrašų platformos išeities kodą.

Daugiausiai uždirbantys asmenys

Interneto forumuose pasidalytuose dokumentuose, atrodo, nurodyti mokėjimai, atlikti nuo 2019 m. rugpjūčio arba rugsėjo mėn. iki 2021 m. spalio mėn.

Kai kuriose versijose, kuriomis dalijamasi internete, nurodoma, kad tarp daugiausiai uždirbančių asmenų yra gerai žinomi srautininkai, įskaitant „Dungeons & Dragons“ kanalą „CriticalRole“, kanadietį xQC ir amerikietį Summit1g.

„Twitch“ garsėja tuo, kad griežtai saugo veiklos detales, pavyzdžiui, kiek jos transliuotojams mokama, todėl tai atrodo labai nepatogi situacija bendrovei.

Atrodo, kad dokumentuose pateikiama ne tik informacija apie atlyginimus, bet ir svetainės išeities kodas ir net techninė informacija apie dar neišleistus produktus ir platformas.

„Twitch“
„Twitch“

Saugumo ekspertai pasakoja, kad failuose yra tokių dalykų, kaip vidaus serverio duomenys, prie kurių gali prieiti tik „Twitch“ darbuotojai.

Tai didžiausias kada nors matytas nutekėjimas – vienu ypu išvalyti visos bendrovės vertingiausi duomenys.

Anksčiausiame žinomame internetiniame pranešime, kuriame pateikiama nuoroda į duomenis, anoniminis pranešėjas „Twitch“ bendruomenę pavadino „šlykščia ir toksiška“ ir teigė, kad nutekinti duomenys buvo paskelbti „siekiant paskatinti didesnę sumaištį ir konkurenciją“ vaizdo transliacijų srityje.

Pastaraisiais mėnesiais „Twitch“ platformoje kilo nemažai problemų, pavyzdžiui, „neapykantos reidai“, t. y. organizuotas priekabiavimas prie mažumų kilmės transliuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas