Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Twitter“ atsisakė su valstybe susijusių žiniasklaidos paskyrų žymėjimo

Socialinis tinklas „Twitter“ panaikino žiniasklaidos priemonių paskyrų žymas „susijusi su valstybe“ ir „finansuojama vyriausybės“, penktadienį pranešė naujienų agentūra AFP, peržiūrėjusi daugelį svarbių platformos paskyrų.
„Twitter“ logotipas
„Twitter“ logotipas / „Scanpix“/AP nuotr.

AFP duomenimis, pagrindinių žiniasklaidos priemonių Vakaruose, Rusijoje, Kinijoje ir kitur paskyros, anksčiau turėjusios vieną iš šių žymų, jų dabar nebeturi.

Tarp jų yra JAV nacionalinio visuomeninio radijo (NPR), Kinijos oficialiosios naujienų agentūros „Xinhua“, Rusijos transliuotojo RT ir Kanados televizijos CBS paskyros.

„Twitter“, kurį praėjusių metų spalį įsigijo milijardierius Elonas Muskas, jau seniai žymėjo valstybinės žiniasklaidos ar vyriausybės pareigūnų, daugiausiai iš autoritarinių šalių, pavyzdžiui, Kinijos ir Rusijos, paskyras.

„Twitter“ nurodė, kad vykdant šią politiką daugiausiai dėmesio bus skirta subjektams, atstovaujantiems valstybei užsienyje.

Tačiau pastaruoju metu ši politika buvo taikoma ir naujienų organizacijoms, kurios gauna viešąjį finansavimą, bet kurių nekontroliuoja jokia vyriausybė.

Dėl to NPR nustojo naudotis tviteriu, jo pavyzdžiu pasekė ir CBS.

Naujosios Zelandijos radijas taip pat pagrasino pasitraukti iš „Twitter“ dėl etiketės „finansuojama vyriausybės“, o anksčiau šią savaitę Švedijos visuomeninis radijas „Sveriges Radio“ (SR) paskelbė nutraukiantis savo veiklą socialiniame tinkle „Twitter“.

Tačiau penktadienį visos šios žymos dingo.

Pokytis įvyko iškart po to, kai „Twitter“ ketvirtadienį ėmė masiškai šalinti mėlynas varneles – simbolį, anksčiau žymėdavusį paskyros patikimumą.

E.Muskas, matydamas, kad už 44 mlrd. JAV dolerių (40,17 mlrd. eurų) įsigytos platformos finansinė padėtis gerokai pablogėjo, pakoregavo sistemą, kad kiekvienas, kas moka 8 JAV dolerius (7,3 euro) per mėnesį, galės gauti paskyros patikimumą žymintį ženkliuką.

Nuo tada, kai E.Muskas nusipirko „Twitter“, bendrovė sušvelnino tinklo turinio moderavimą ir leido grįžti daugeliui vartotojų, kurių paskyros buvo užblokuotos dėl neapykantą kurstančių ar dezinformaciją skleidžiančių įrašų.

E.Muskas taip pat sumažino „Twitter“ darbuotojų skaičių nuo 7 500 iki mažiau nei 2 000.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas