Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukraina turi naują ginklą kovoje su Rusija: kuo išsiskiria „Porsche“ suprojektuoti tankai?

Ukraina turi naują ginklą kovoje su Rusija – Šaltojo karo laikų vokiškus tankus. Leidinys „The New York Times“ pranešė, kad praėjusį mėnesį Vokietija išsiuntė Ukrainai 10 nebenaudojamų tankų „Leopard 1A5“, rašo businessinsider.com.
Leopard 1A5 tankas Vokietijoje
Leopard 1A5 tankas Vokietijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tanką suprojektavo „Porsche“, labiau žinoma prabangių automobilių mėgėjams, o pagamino „Krauss-Maffei“ Vakarų Vokietijoje.

Tankas „Leopard“ pradėtas naudoti 1965 m., o paskutinį kartą Vokietijos kariuomenė jį naudojo 2000 m. 1A5 modelis buvo sukurtas devintajame dešimtmetyje.

Nuo to laiko daugelis vokiškų tankų buvo laikomi sandėliuose visoje Europoje, kol vasario mėnesį Vokietijos vyriausybė pritarė, kad jie būtų padovanoti Ukrainai.

Daugiau nei 100 jų turėjo būti padovanoti, kai tik bus suremontuoti, pranešė „Times“.

Nepaisant amžiaus, ekspertai ir Vokietijos pareigūnai laikraščiui „Times“ teigė, kad „Leopard 1A5“ gali būti naudingas ginklas.

Generolas leitenantas Andreasas Marlow, prižiūrintis Vokietijos mokymo programą ukrainiečiams, teigė, kad šis modelis turi naktinio matymo galimybę ir ginklų stabilizavimo sistemą, be to, skirtingai nei daugelis Ukrainoje naudojamų senesnių tankų, gali važiuoti atbuline eiga.

A.Marlow teigė, kad „Leopard 1A5“ taip pat buvo lengviau įvaldomas, prižiūrimas ir taisomas nei jo šiuolaikinis palikuonis „Leopard 2A6“.

Nuo vasario ukrainiečių tankų įgulos Vokietijoje mokosi valdyti „Leopard 1A5“ ir kitas pagrindines ginkluotės sistemas, kurias šalis padovanojo nuo Rusijos besiginančiai Ukrainai.

Tankų įgulos treniruojasi šešias dienas per savaitę šešias savaites, o po to grįžta į gimtinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas