Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiai pristatė droną, skirtą smogti kariniams objektams Rusijos gilumoje

Ukrainos savanoriai Serhijus Sternenko ir Ihoris Lachenkovas socialiniame tinkle „X“ paviešino naujas paslaptingo drono, skirto smogti kariniams objektams Rusijos gilumoje, nuotraukas, rašo defence-blog.com.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Ukrainos sausumos pajėgų nuotr.

Neseniai pademonstruotas dronas, pavadintas „Morok“, tebėra gaubiamas paslapčių dėl tikslių techninių specifikacijų – jos neatskleidžiamos. Tačiau manoma, kad jo skrydžio nuotolis yra maždaug 800 km, todėl juo galima smogti įvairiems taikiniams visoje Rusijos europinėje dalyje, įskaitant Maskvą.

Techninė informacija apie nepilotuojamą orlaivį oficialiai neatskleista, tačiau matomų optinių prietaisų nebuvimas leidžia manyti, kad gali būti naudojama įprastinė skrydžio valdymo schema, galimai naudojant inercinę sistemą su GPS signalo korekcijomis, veikiančią nepriklausomai nuo tiesioginio operatoriaus valdymo.

Bepiločio orlaivio dizainas rodo, kad, palyginti su ankstesniais variantais, pavyzdžiui, UJ-26 tipo orlaiviu, jis pasižymi geresnėmis greičio charakteristikomis, o tai reiškia, kad jo galimybės gali būti didesnės.

Dronų naudojimas Rusijos teritorijoje tapo nuolatine Kremliaus problema. Rusijos gynybos ministerija reguliariai praneša apie daugybę tokių incidentų, nuolat nurodydama, kad juos sužlugdė Rusijos oro gynybos sistemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas