Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečiai sunaikino rusų retą sistemą, pramintą „Starlink palydovų žudike“: pamatykite tai

Rusai tvirtina, kad elektroninės kovos sistema „Triada-2“ gali trikdyti palydovinį ryšį ir net išjungti palydovus tiesiogiai nuo Žemės paviršiaus. Be to, rusų propagandistai jai priskyrė „pergalę“ prieš palydovų tinklą „Starlink“. Tačiau žinant, kaip Rusija perdėtai sureikšmina savo ginklų galimybes, galima suabejoti jų taktinėmis ir techninėmis savybėmis, rašo „Defense Express“.
„Triada-2“
„Triada-2“ / „Defence Express“ nuotr.

Ukrainos specialiųjų operacijų (SSO) pajėgų daliniai paskelbė aptikę ir likvidavę retą rusišką elektroninės kovos sistemą „Triada-2“ Donecko sektoriuje, teigiama SSO pranešime, paskelbtame socialiniame tinkle „Facebook“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-iojo atskirojo specialiosios paskirties pulko operatyvininkai aptiko šią rusišką elektroninės kovos sistemą per žvalgybą vietovėje.

Nustatę priešo taikinio koordinates, specialiųjų operacijų pajėgų operatoriai nukreipė į jį ginkluotųjų pajėgų raketinio dalinio ugnį. Dėl tikslaus ugnies smūgio sistema „Triada-2“ buvo visiškai sunaikinta.

Rusų propagandistai šią sistemą praminė „Starlink palydovų žudike“.

Anot portalo, „Triada-2“, dar žinoma kaip „Triada-2.3“, yra reta ir labai slapta Rusijos elektroninės kovos sistema, sukurta Rusijos gynybos ministerijos Maskvos centriniame mokslinių tyrimų institute Nr. 46. Sistemos „Triada-2“ paskirtis, kaip teigia rusų šaltiniai, yra slopinti palydovinį ryšį.

2018 m. ši sistema praėjo valstybinius bandymus Rusijoje ir ribotais kiekiais pradėta tiekti okupacinei kariuomenei. O jau 2019 m. pavasarį sistema „Triada-2“ buvo aptikta okupuotos Luhansko srities teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas