Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainiečių pilotai naudoja JAV pagamintas raketas ant sovietinių sraigtasparnių

Praėjus keliems mėnesiams po to, kai JAV vyriausybė paskelbė apie 70 mm raketų „Hydra“ tiekimą Ukrainai, yra įrodymų, kad jos naudojamos sraigtasparniuose „Mi-24 Hind“, praneša „Business Insider“.
Sraigtasparnis „Mi-24“
Sraigtasparnis „Mi-24“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip įgulos nariai krauna JAV pagamintas 70 mm raketas į pritaikytą M261 raketų kapsulę po Mi-24 sparno apačia.

Panašu, kad tai vienas iš sraigtasparnių „Hinds“, kuriuos pernai padovanojo Čekija. 70 mm raketos „Hydra“ ir 19 šūvių M261 raketų kapsulė, matyt, pakeičia 80 mm raketas S-8 ir 20 šūvių B-8V20 raketų kapsulę, kurias paprastai galima pamatyti po Ukrainos Mi-24.

Nežinoma, ar norint naudoti naująsias raketas reikėjo atlikti kitų pakeitimų, išskyrus ant kapsulės sumontuotą pilono adapterį.

Raketos „Hydra“ buvo tiekiamos kartu su lazeriu valdomų raketų „Advanced Precision Kill Weapon System“ (APKWS) komplektais, tačiau šis variantas iki šiol matytas tik naudojamas su antžeminėmis paleidimo platformomis. Panašu, kad vaizdo įraše matomose raketose sumontuota standartinė M151 didelės sprogstamosios galios kovinė galvutė.

Pasak Ukrainos interneto svetainės „Militarnyi“, JAV gamybos šaudmenys palaipsniui keičia sovietinių laikų S-8 80 mm raketas.

Įdomu tai, kad vaizdo įraše užfiksuota orlaivio įgula taip pat dėvi JAV gamybos „Gentex HGU-56/P Rotary Wing Aircrew“ balistinį šalmą ir žandikaulio skydą. Šiuos šalmus pernai įsigijo Ukraina, siekdama padidinti savo sraigtasparnių pilotų išgyvenimo galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas