Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainoje sunaikinta dar viena reta rusiška pėstininkų kovos mašina

Ukrainos karinės pajėgos paskelbė sunaikintos rusiškos pėstininkų kovos mašinos „BMP-3“ su sprogstamaisiais reaktyviniais šarvais (ERA) „4S24“, dar vadinamais „Kaktus“, nuotraukas, rašo defence-blog.com.
Ukrainoje sunaikinta dar viena reta rusiška kovinė technika.
Ukrainoje sunaikinta dar viena reta rusiška kovinė technika. / „Defence blog“ nuotr.
Temos: 1 Karas Ukrainoje

Šių metų pradžioje fronto linijoje buvo pastebėtas pirmasis „BMP-3“, aprūpintas ERA, o tai leidžia manyti, kad taip siekiama padidinti transporto priemonės išlikimo galimybes prieš tokias grėsmes kaip bepiločius, rankinius prieštankinius ginklus ir prieštankines valdomas raketas (ATGM).

Anot leidinio, „4S24 ERA“ komplektai buvo sukurti pagal programą „Karkas-2“, siekiant pašalinti lengvųjų transporto priemonių pažeidžiamumą. Jie užtikrina apsaugą nuo kumuliacijos, panašiai į „4S20 Kontakt ERA“, tačiau turi perpus mažiau sprogstamosios medžiagos.

Siekiant sumažinti transporto priemonės lengvojo šarvo pažeidimus, apsaugos elementai talpinami į talpyklą su putų polimero medžiagos sluoksniais. Tokia konstrukcija užtikrina kontroliuojamą detonuojamų metalinių plokštelių lėtėjimą, suardant kumuliatyvinę srovę ir kartu sumažinant užtaiso prasiskverbimą.

Rusijos šaltiniai teigia, kad sistema „Karkas-2“ sėkmingai užkerta kelią detonacijos perdavimui tarp apsaugos elementų, užtikrindama esminę apsaugą nuo kumuliatyvinės srovės. „BMP-3“ išilgai šonų ir priekinėje projekcijoje įrengti „4S24“ blokai, kuriais siekiama padidinti jų patvarumą kovos scenarijuose. Tačiau, nepaisant šių apsaugos priemonių, „BMP-3“ tebėraa pažeidžiami Ukrainos savižudžių dronų keliamų grėsmių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas