Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos kariai numušė naujausią Rusijos atakos droną

Ukrainos pajėgos, naudodamos Šaltojo karo laikų trumpojo nuotolio oro gynybos sistemą „Strela-10“ (SA-13 „Gopher“) Rusijos Kursko srityje sėkmingai numušė naują Rusijos bepilotį orlaivį „Orion“, skelbia „Defence Blog“.
Ukrainos kariai numušė naujausią Rusijos atakos droną.
Ukrainos kariai numušė naujausią Rusijos atakos droną. / Stop kadras

Operaciją vykdė Ukrainos oro pajėgų 80-oji atskiroji oro desanto brigada, kuri patvirtino smūgį vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo savo oficialiame „Telegram“ kanale. Prie vaizdo įrašo pridėtoje žinutėje išsamiai aprašyta, kaip priešlėktuvinės gynybos įgula „Strela-10“ tiksliai nusitaikė į bepilotį „Orion“, kuris kelia didelę grėsmę dėl savo dvejopų žvalgybos ir puolimo galimybių.

„Tokio tipo bepiločiai orlaiviai yra pavojingi ne tik dėl to, kad vykdo oro žvalgybą, bet ir dėl to, kad jie gali gabenti keturias raketas „oras-oras“, galinčias smogti antžeminiams taikiniams“, – teigė Ukrainos desantininkai.

Bepilotis „Orion“ yra vienas iš naujausių Rusijos bepiločių orlaivių parko papildymų, kurį sukūrė „Kronshtadt Group“. Šis bepilotis skirtas ilgalaikėms stebėjimo misijoms ir galintis vykdyti atakas „oras-žemė“.

„Strela-10“, NATO šalyse žinoma kaip „SA-13 Gopher“, yra trumpojo nuotolio mobili oro gynybos sistema, pirmą kartą pristatyta praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje. Nepaisant savo amžiaus, ši sistema tebėra naudojama keliose kariuomenėse, tarp jų – Ukrainos – dėl jos pritaikomumo ir veiksmingumo kovojant su oro grėsmėmis: pavyzdžiui, dronais.

Ukrainos sėkmė neutralizuojant modernų Rusijos droną sovietmečio priešlėktuvinės gynybos sistema rodo ir Ukrainos pajėgų išradingumą, ir besikeičiantį konflikto pobūdį, kai senesnės technologijos naudojamos naujais būdais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito