Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos kariai sudavė rekordinį smūgį dronu

Ukrainos Nacionalinės gvardijos 11-osios brigados kovotojai sunaikino rusų „žemė-oras“ raketų (SAM) sistemos „S-350 Vitiaz“ paleidimo įrenginį. Tai absoliutus rekordas, nes tai brangiausias priešo taikinys, kurį iki šiol naudodami FPV (angl. first-person view) droną sunaikino Ukrainos kariai, rašo „Defence Express“.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“

Sėkmingos ukrainiečių atakos vaizdo įrašą paskelbė Ukrainos savanoris Serhijus Sternenko. Jame matoma, kaip pirmasis dronas priartėja prie taikinio or, nors ir prarado signalą, pataiko į taikinį. Tai užfiksavo antrasis dronas.

S.Sternenko pažymi, kad tokio SAM sistemos „S-350“ paleidimo įrenginio kaina yra 135 mln. dolerių (125 mln. eurų). Tai brangiausias taikinys, sunaikintas Ukrainos savanorių FPV dronais. Ankstesnis „rekordas“ buvo susijęs su rusiškos priešraketinės gynybos sistemos „Tor“, kurios kaina vertinama 24 mln. dolerių (22 mln. eurų), sunaikinimu.

Su SAM sistema „S-350“ galima apšaudyti iki 8 taikinių, naikinti aerodinaminius taikinius iki 60 km atstumu ir balistinius taikinius iki 30 km atstumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas