Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Uždarytas kone tris dešimtmečius veikęs pokalbių tinklas ICQ

Pokalbių tinklo ICQ, kuris kadaise turėjo 100 mln. naudotojų, o pastaraisiais metais priklausė rusams, veikla trečiadienį buvo nutraukta.
Andre M. Chang / ZUMAPRESS.com
Andre M. Chang / ZUMAPRESS.com
Temos: 2 Rusija Programėlė

ICQ 1996-aisiais sukūrė grupė Izraelio programuotojų, kad vartotojai galėtų bendrauti teksto žinutėmis realiuoju laiku. Praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio viduryje tai buvo didelė naujovė.

Praėjus keleriems metams po sukūrimo ICQ įsigijo ankstyvojo interneto milžinė „AOL“. Tūkstantmečio pradžioje JAV įmonė skelbė, kad ICQ turi daugiau nei 100 mln. naudotojų paskyrų.

Daugiau nei prieš dešimtmetį ICQ buvo parduota Rusijos bendrovei, kuri paskui buvo pervadinta į „VKontakte“. Šis socialinis tinklas dažnai pavadinamas rusiškuoju „Facebook“.

Į žiniasklaidos akiratį ICQ trumpam grįžo 2018-aisiais, kai Rusijoje buvo uždraustas socialinis tinklas „Telegram“, o vyriausybė žurnalistams pranešė, kad savo komunikaciją perkelia į šį tinklą.

Trečiadienį ICQ interneto svetainėje paskelbtame pranešime patvirtinama, kad paslaugos teikimas nutrauktas, o vartotojai buvo paraginti užsiregistruoti kitose „VKontakte“ susirašinėjimo platformose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius