Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užfiksavo, kaip „Bradley“ Ukrainoje atlaikė tiesioginį prieštankinės raketos smūgį

Įnirtingai ginantis nuo Rusijos puolimo Avdijivkos kryptimi, JAV Ukrainai perduota pėstininkų kovos mašina „M2 Bradley“ atlaikė tiesioginį prieštankinės valdomos raketos (ATGM) smūgį, pranešė „Militarnyj“.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Ukrainos gynybos ministerija/ „Twitter“

Pasak pranešimo, susirėmimas vyko netoli Stepovės kaimo, esančio netoli Avdijivkos kokso ir chemijos gamyklos (AKHZ), kur Ukrainos pajėgos energingai atrėmė besiveržiančias Rusijos pajėgas, rašo defence-blog.com.

Intensyvios kovos metu pėstininkų kovos mašina „M2 Bradley“ kovojo su Rusijos pėstininkų pajėgomis, kol netikėtai tapo ATGM smūgio taikiniu.

Stebėtina, kad nepaisant pataikymo, amerikiečių gamybos šarvuotoji transporto priemonė ne tik išliko veikianti, bet ir greitai išvažiavo iš savo pozicijos, patyrusi minimalią žalą.

Šis incidentas pabrėžia „M2 Bradley“ veiksmingumą ir atsparumą koviniuose scenarijuose, kur jis yra pagrindinis Ukrainos pajėgų, ginančių šią konkrečią strateginę kryptį, resursas.

M2 „Bradley“ įrodė, kad yra didžiulis Ukrainos karių pajėgų pagalbininkas, reikšmingai prisidedantis prie jų gynybinių pajėgumų stiprinimo vykstančio konflikto zonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas