Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarietiškųjų „vampyrų“ sėkmė Ukrainoje: parodė, kaip nebrangi sistema perima Rusijos atakos dronus

Naujai paskelbtame vaizdo įrašų rinkinyje Ukrainos karinis jūrų laivynas atkreipia dėmesį į sėkmingą savo raketų „žemė-oras“ sistemos „VAMPIRE“ kovą su Rusijos atakuojančiais dronais, skelbia „Defence Blog“.
Vakarietiškieji „Vampyrai“ sėkmingai veikia Ukrainoje.
Vakarietiškieji „Vampyrai“ sėkmingai veikia Ukrainoje. / Atvirų šaltinių nuotr.

Filmuotoje medžiagoje matyti mažiausiai aštuoni patvirtinti perėmimai, rodantys nebrangios sistemos gebėjimą veiksmingai neutralizuoti bepiločių orlaivių keliamas grėsmes.

Kompaktiškoje ir universalioje gynybinėje platformoje „L3Harris“ įrengtoje modulinėje ISR raketinėje įrangoje ant platformos, skirtos transporto priemonėms (angl. Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment, VAMPIRE) naudojamos lazeriu valdomos raketos „Advanced Precision Kill Weapon System“ (APKWS).

Iš pradžių sukurtos JAV pajėgų smūgiams „oras-žemė“, šios raketos, integruotos į platformą „VAMPIRE“, pasirodė esančios labai veiksmingos prieš bepiločius orlaivius.

Sistema sumontuota ant sunkvežimių, joje yra taikiniams nustatyti skirtas jutiklių blokas ir keturios APKWS paleidimo raketos, todėl tai yra mobilus ir lengvai pritaikomas bepiločių orlaivių gynybos sprendimas.

Sistemos „VAMPIRE“ įdiegimas leido Ukrainai panaudoti nebrangų, bet tikslų ginklą prieš didėjančią Rusijos pajėgų keliamą dronų grėsmę. Kiekviena lazeriu valdoma raketa siūlo ekonomiškai efektyvų dronų neutralizavimo būdą.

Ši sistema, kurią Jungtinės Valstijos tiekė kaip platesnio karinės pagalbos paketo dalį, pasirodė esanti neįkainojama saugant Ukrainos pajėgas ir svarbią infrastruktūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito