Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus universitetas ir 15min bendradarbiaus skleidžiant mokslo žinias visuomenei

Nuo rugsėjo 30 d., pasirodžius naujausiam Vilniaus universiteto (VU) mokslo populiarinimo žurnalo „Spectrum“ numeriui, VU ir naujienų portalas 15min tapo partneriais. Jie bendradarbiaus populiariai pristatant ir skleidžiant kokybišką mokslo srities turinį plačiajai visuomenei.
Žurnalo „Spectrum“ 34-ojo leidinio viršelio iliustracija
Žurnalo „Spectrum“ 34-ojo leidinio viršelio iliustracija / Žurnalas „Spectrum“

Mokslo populiarinimas

„Mokslo žinios ir jomis grįsti inovatyvūs sprendimai, jų taikymas yra pažangos variklis. Pažanga matuojama ne tik ekonomikos augimu, bet ir sveiko bei ilgo aktyvaus gyvenimo trukme, tvarumu ir daugeliu kitų dalykų, padedančių patenkinti pagrindinius žmonių poreikius ir pagerinti mūsų gyvenimo kokybę. Mokslo atradimai, procesas, generuojamos idėjos turi būti suprantamos visuomenei, kad skatintų ją įsitraukti. Svarbu, kad mokslas taptų viešojo diskurso dalimi, o tyrėjus pažintume ne tik kaip tam tikros mokslo krypties ikonas, bet ir kaip paprastus, daug ir prasmingai dirbančius žmones“, – mokslo sklaidos svarbą akcentuoja VU mokslo prorektorė prof. Edita Sužiedelienė.

Nuo šiol 15min portale skaitytojai ras Vilniaus universiteto leidžiamo mokslo populiarinimo žurnalo „Spectrum“ elektroninę versiją, kur galės susipažinti su unikaliais Lietuvoje ir Vilniaus universitete šiuo metu atliekamais moksliniais tyrimais, ekspertinėmis nuomonėmis ir vertinimais

Svarbu, kad mokslas taptų viešojo diskurso dalimi, o tyrėjus pažintume ne tik kaip tam tikros mokslo krypties ikonas, bet ir kaip paprastus, daug ir prasmingai dirbančius žmones.

„Šio bendradarbiavimo dėka skaitytojai gaus dar daugiau suprantamai pateikiamų mokslo žinių, o tai paskatins kokybišką dialogą visuomenėje“, – prasmingu bendradarbiavimu džiaugiasi naujienų portalo 15min vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis.

Žurnalas yra skirtas skatinti mokslo ir meno inovatorių bendradarbiavimą šviečiant visuomenę ir kuriant prieinamo ir suprantamo mokslo įvaizdį.

Paprastai ir aiškiai

„Spectrum“ yra unikalaus turinio universiteto žurnalas, kuriame siekiama pristatyti visuomenei naujausius VU mokslininkų tyrimus paprastai ir aiškiai. Švari aplinka, minimalistinė infografika ir spalvingos nuotraukos suteikia sudėtingam moksliniam turiniui patrauklumo, o aktualiausios mokslinės temos atgyja jaunųjų Lietuvos iliustratorių darbuose.

Vertinamas ne tik kokybiškas žurnalo turinys, bet ir vizualinis jo pateikimas. „Spectrum“ buvo įvertintas prestižiniame „Gero dizaino 2019“ konkurse, kur tarptautinės dizainerių komisijos buvo pripažintas vienu gražiausių 2019 metų leidinių Lietuvoje ir pelnė antrąją vietą leidinių kategorijoje.

Žurnalas leidžiamas nuo 2004 m. du kartus per metus. Rugsėjo pabaigoje pasirodė 34-asis leidinio numeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas