Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visi mobiliojo ryšio operatoriai yra sudarę sutartis su BPC: tai kas kaltas, kad įvyko Panevėžio tragedija?

Ryšių reguliavimo tarnyba planuoja pateikti pirmines išvadas, aiškinantis, ar mobiliojo ryšio operatoriai įvykdė visus duomenų perdavimo reikalavimus, kai Panevėžio rajone nužudyta mergina nesulaukė pagalbos. Tyrimas pradėtas po Vidaus Reikalų ministro kreipimosi.
Įtariamasis Julius J. Panevėžio teisme
Įtariamasis Julius J. Panevėžio teisme / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Ryšių reguliavimo tarnybos vadovas Feliksas Dobrovolskis tikina, kad visi mobiliojo ryšio operatoriai yra sudarę sutartis su Bendruoju pagalbos centru, o skambinančiojo buvimo vietos duomenis centrui turi siųsti net ir tais atvejais, kai nėra galimybės nustatyti numerio. Kaip vykdomi šie įsipareigojimai, dabar ir bandoma nustatyti.

Pirminių išvadų laukiama penktadienį, visą tyrimą ketinama baigti per savaitę. Tirti mobiliojo ryšio operatorių veiksmus pradėta paaiškėjus, kad kažkuris iš jų Bendrajam pagalbos centrui galbūt nesuteikė reikiamos informacijos apie Panevėžyje nužudytos 17-metės buvimo vietą, kai ji skambino prašyti pagalbos. Pagrobta ir išprievartauta mergina prisiskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, tačiau jos buvimo vietos nustatyti nepavyko, ir ji rasta sudeginta automobilio bagažinėje. Du įtariamieji sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito