Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Visiems laikams liks rūdyti Donbaso stepėse“: ukrainiečiai sunaikino rusų šarvuotąją techniką

Ukrainos 46-osios oro pajėgų brigados kariai atrėmė rusų bandymą surengti puolimą Kurachovės apylinkėse, rašo „Militarnyj“.
Ukrainiečiai sunaikino rusų šarvuotąją techniką.
Ukrainiečiai sunaikino rusų šarvuotąją techniką. / Stop kadras

Rugpjūčio 23 d. rusų karinio transporto grupė pajudėjo Ukrainos gynėjų pozicijų link.

Tačiau priešo judėjimas buvo pastebėtas, todėl ukrainiečių kariai pradėjo naudoti įvairias naikinimo priemones prieš užpuolikus.

46-osios oro pajėgų brigados spaudos tarnyba paskelbė tai liudijantį vaizdo įrašą ir pranešė apie sunaikintą rusų techniką.

Iš pradžių prieš rusų karinio transporto grupę, tarp kurių buvo tankų, pėstininkų kovos mašinų, kovojo ukrainiečių artilerija. Vėliau prie mūšio prisijungė ir bepiločių orlaivių operatoriai.

Oro desantininkų duomenimis, netoli Krasnohorivkos buvo sunaikintos šešios rusų šarvuotosios mašinos: vienas tankas ir penkios pėstininkų kovos mašinos.

„Rusai dar kartą patyrė nesėkmę Kurachovo srityje: sunaikinti ir apgadinti šeši karinės technikos vienetai. Vienas rusų tankas ir penkios pėstininkų kovos mašinos visiems laikams liks rūdyti Ukrainos Donbaso stepėse“, – teigė 46-oji oro pajėgų brigada. Siekiant atremti dar vieną rusų puolimą, buvo pasitelktos įvairios priemonės.

„46-osios oro desanto mobiliosios brigados visų jungtinės ugnies paramos priemonių (artilerijos sistemų, dronų ir bepiločių orlaivių) sinergija neleido priešui pasiekti jokių rezultatų. Ir dar kartą įrodė, kad neverta pulti mūsų pozicijų!“ – rašoma 46-osios oro pajėgų brigados pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas