Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokiečių bandymas sukurti kažką modernaus: „Sennheiser HD 450 BT“ ausinių apžvalga

„Sennheiser“ renkasi tie, kuriems svarbiausia atkuriamo garso kokybė. Deja, tokių pirkėjų kiekis mažėja – žmonės vis dažniau linksta prie madingų ir funkcionalių, bet ne taip gerai grojančių ausinių. Senieji rinkos dalyviai turi taikytis prie pasikeitusių žaidimo taisyklių ir pristatyti kažką „trendinančio“.
 „Sennheiser HD 450 BT“ ausinės bando pasiūlyti modernias funkcijas ir garso kokybę viename produkte.
„Sennheiser HD 450 BT“ ausinės bando pasiūlyti modernias funkcijas ir garso kokybę viename produkte. / N.Davalgos nuotr.
Temos: 1 Ausinės

Triženklę sumą kainuojančias ant ausų dedamas ausines galime suskirstyti dvi grupes. Pirmosios – tai klasikinių gamintojų („Sennheiser“, „Beyerdynamic“, „Audio Technica“ ir pan.) ausinės, skirtos aukščiausios kokybės garsui išgauti. Tuo tarpu antroji grupė (pavyzdžiui, „Apple“, „Sony“ ar „JBL“) pasižymi pažangesnėmis savybėmis, tokiomis kaip bevielis veikimas ar aktyvioji triukšmo slopinimo sistema, bet už tą pačią kainą gauname žemesnės kokybės garsą.

Šiuo metu vyrauja tendencija kelti nedidelius reikalavimus skleidžiamam garsui ir rinktis pažangesnes, bet ne taip gerai skambančias, antrosios kategorijos ausines. Šiek tiek liūdna, nes įvaizdis ir technologiniai privalumai tampa svarbiau už ausis glostantį kokybišką muzikos atkūrimą.

Tokias tendencijas diktuoja ne tik vartotojų poreikiai, bet ir šiuolaikiniai įrenginiai – 3,5 mm jungtis telefonuose tampa vis rečiau sutinkamu privalumu, o papildomi adapteriai tikrai nėra pats patogiausias sprendimas.

Į besikeičiančius vartotojų poreikius klasikiniai gamintojai turi reaguoti operatyviai, pristatydami atitinkamus produktus. Vienas iš tokių gaminių – „Sennheiser“ sukurtos „HD 450 BT“ ausinės. Gerai žinomo vokiečių gamintojo ausinės turi visas pažangiąsias savybes, leidžiančias jas išparduoti žaibišku greičiu. Belieka išsiaiškinti, ar jos yra vertos turimo populiarumo ir mūsų pinigų.

Pakuotė ir komplektacija

Ausinės pas mus atkeliavo standartinio „Sennheiser“ dizaino pakuotėje. Pagrindinis jos trūkumas – ne itin patogus turinio išėmimas per viršų. Net ir dešimt kartų pigesnės ausinės turi patogesnius atidarymo metodus, bet tai nėra esminis faktorius renkantis gaminį. Tai akcentuoju, norėdamas parodyti, kad konservatyvioji „Sennheiser“ ne iki galo perprato madingų ausinių rinką.

N.Davalgos nuotr./Paprasta dėžutė atidaroma ne pačiu patogiausiu būdu
N.Davalgos nuotr./Paprasta dėžutė atidaroma ne pačiu patogiausiu būdu

Kiti gamintojai neriasi iš kailio bandydami parodyti, koks prabangus ir vertingas daiktas slypi dėžutėje – prideda šūsnį pasveikinimų, tapus ypatingo gaminio savininku, kiekvieną laidelį įdeda į atskirą dėžutę, o viską įkomponuoja negailėdami nei vietos, nei pakavimo medžiagos. Tuo tarpu „Sennheiser“ per daug nesistengia ir tiki, kad tai pavyks atpirkti garsu. Ir jeigu jis bus pakankamai geras, tai bus tinkamas kompromisas.

Komplektacija taip pat nėra kažkuo išskirtinė – randama tai, kas yra būtiniausia. „Sennheiser HD 450 BT“ turi 3,5 mm jungtimi užsibaigiantį AUX laidą ausinių naudojimui laidiniu būdu, ir USB-C tipo įkrovimo kabelį. Taip pat randame ir nemažą kiekį dokumentacijos.

Gamintojas prideda ir minkštą dėklą ausinėms laikyti bei transportuoti. Gaila, kad jis visiškai neapsaugo nuo smūgių ir spaudimo, todėl leidžia tik tvarkingai susidėti laidus ir išvengti smulkių įbrėžimų.

N.Davalgos nuotr./„Sennheiser HD 450 BT“ komplektacija
N.Davalgos nuotr./„Sennheiser HD 450 BT“ komplektacija

Detalus žvilgsnis

„Sennheiser“, kurdama „HD 450 BT“ dizainą, nusprendė per daug nerizikuoti ir pasirinko saugiausią variantą. Ausinių išvaizda labai paprasta, konservatyvi, neišsišokanti ir minimalistiška. Tai daro jas mažiau išskirtinėmis, toks kuklus dizainas gal nesulauks didelio ištikimų fanų rato, bet bus mažai ir tokių, kam jis sukels nepasitenkinimą.

Ausinėse nėra tipinių „Sennheiser“ dizaino akcentų, leidžiančių lengvai identifikuoti, kai tai šio populiaraus gamintojo produktas. Geriau susipažinus su gamintojo siūloma ausinių gama, kyla jausmas, kad dizaineriai mėgaujasi kurdami tokius modelius kaip „HD 600“ ar „HD 800“, bet kai reikia sukurti kompaktiškas uždaro tipo ausines, rankos nekyla daryti nieko išskirtinio.

N.Davalgos nuotr./„Sennheiser“ nusprendė sukurti paprastą ir neišsišokantį dizainą
N.Davalgos nuotr./„Sennheiser“ nusprendė sukurti paprastą ir neišsišokantį dizainą

Taip pat reikėtų pažymėti, kad „Sennheiser“ mėgsta skirtingų klasių ausinėms suteikti vienodą dizainą. Dėl šios priežasties, beveik dvigubai pigesnių „HD 350 BT“ išvaizda skiriasi tik keliomis smulkiomis detalėmis. Tai nesuteikia jausmo, kad brangesnės „HD 450 BT“ įgavo ausinių kainą atitinkantį korpusą.

Nepaisant to, kad tos pačios detalės naudojamos ir pigesnėse ausinėse, medžiagų ir paties korpuso kokybė yra pakankamai gera. „Sennheiser“, konservatyvaus dizaino ausinėms, suteikė dvi pačias lakoniškiausias spalvas – juodą arba baltą.

N.Davalgos nuotr./Kompaktiško dizaino „HD 450 BT“ tiks kelionėms
N.Davalgos nuotr./Kompaktiško dizaino „HD 450 BT“ tiks kelionėms

Realybėje ausinės yra mažesnės, nei tikėjausi žiūrėdamas į jų paveiksliukus. Kompaktiškai sulanksčius, „HD 450 BT“ užims nedaug vietos lagamine ar kuprinėje. Šios ausinės taip pat yra itin lengvos, tai džiugins tiek jas pervežant, tiek klausant muzikos.

Kaip jau minėjau, pačios ausinės yra gan smulkios, tą patį galima pasakyti ir apie jų kaušelius bei pagalvėles. Mano asmeniniam skoniui jie buvo per maži, dėl to ne itin patogūs, tiesa kiekvieno asmeninės simpatijos gali skirtis. Lankelio spaudimas taip pat jaučiamas gan stipriai, todėl peršasi išvada, kad „Sennheiser HD 450 BT“ ausinės buvo kurtos žmonėms, turintiems anatomiškai smulkią galvos formą.

N.Davalgos nuotr./Ausinių kaušeliai ir pagalvėlės galėtų būti didesni
N.Davalgos nuotr./Ausinių kaušeliai ir pagalvėlės galėtų būti didesni

Visos ausinių funkcijos yra valdomos senamadišku būdu – ant kaušelių esančiais mygtukais. Čia nėra jokių brangesnėse ausinėse sutinkamų įmantrybių, tokių kaip valdymas braukimu ar gestais. Valdymas yra paprastas, tačiau turės praeiti laiko, kol priprasite prie esamo mygtukų išdėstymo.

Didelė dalis bevielių „Sennheiser“ ausinių neturi galimybės priimti garso signalo laidu. Sprendimas atsisakyti prijungimo AUX kabeliu yra sunkiai paaiškinamas, nes šioje technologijoje jokio raketų mokslo tikrai nėra ir tai įgyvendinti kainuotų labai mažai. Laimei, „Sennheiser HD 450 BT“ yra labai maloni išimtis, turinti puikiai funkcionuojančią AUX prieigą.

N.Davalgos nuotr./Valdymo mygtukai paprasti ir niekuo neišsiskiriantys.
N.Davalgos nuotr./Valdymo mygtukai paprasti ir niekuo neišsiskiriantys.

Garsas

„Sennheiser HD 450 BT“ skleidžiami garsai kuriami 32 mm skersmens garsiakalbiuose. Jie pasižymi žema varža, tai atima šiek tiek garso tikslumo, tačiau suteikia galimybę pasiekti geresnę baterijos tarnavimo trukmę.

Skleidžiamas garsas yra pakankamai kokybiškas. Tiesa, reikia suprasti, kad iš bevielių ausinių su ANC funkcija negalima tikėtis geriausio kainos ir kokybės santykio – už visa tai reikia susimokėti. Panašią sumą kainuojančios laidinės ausinės, tokios kaip „Sennheiser HD 599“, pasiekia apčiuopiamai aukštesnę garso kokybę.

Ausinės atkuria pakankamai neutralios charakteristikos garsą. Vis dėl to pavyksta justi šiek tiek iškilusius žemuosius dažnius ir prislopintus aukštuosius, bet šie efektai nėra labai stipriai juntami – ausinės yra tinkamos ieškantiems garso tikslumo.

N.Davalgos nuotr./Čia gimsta „Sennheiser HD 450 BT“ garsai
N.Davalgos nuotr./Čia gimsta „Sennheiser HD 450 BT“ garsai

Įgimtą ausinių charakterį galima pakeisti „Sennheiser Smart Control“ programėle. Pagrindinė jos funkcija – pasiūlyti dažnių derinimo pultą, vadinamąjį „ekvalaizerį“. „Sennheiser“ yra žinomi kaip garso profesionalai, kuriantys produktus entuziastams, todėl turėtų užbrėžti naujus rinkos standartus muzikos derinimo klausimais.

Deja, ausinių programėlėje reguliuojamos tik trys dažnių juostos – tai yra labai skurdus funkcijos išpildymas. Taip pat programėlė rodo baterijos lygį, bet ties tuo jos galimybės pasibaigia.

„Sennheiser“ nepagailėjo gero skaitmeninio signalo keitiklio. To rezultatas – „Bluetooth“ režimu ausinės groja taip pat gerai kaip ir prijungus laidu prie kompiuterio. Taip pat galime pasidžiaugti, kad ausinėms esant bevieliame režime, nejuntame jokio garso vėlavimo.

Nemėgstate girdėti aplinkinių ir kitų išorės garsų? „Sennheiser HD 450 BT“ gali pasiūlyti aktyviąją triukšmo slopinimo sistemą. Ji veikia gerai, ausinės efektyviai šalina aplinkos triukšmus. Prie to prisideda ir gera ausinių korpuso garso izoliacija. Smagu, kad įjungus aktyvųjį triukšmo slopinimą, skleidžiamo garso kokybės kritimas praktiškai nejuntamas.

N.Davalgos nuotr./Aktyvioji triukšmo slopinimo sistema fiksuoja aplinkos garsą ir jį nuslopina skleisdama slopinančias bangas
N.Davalgos nuotr./Aktyvioji triukšmo slopinimo sistema fiksuoja aplinkos garsą ir jį nuslopina skleisdama slopinančias bangas

Gamintojas žada, jog ausinių baterija vienu įkrovimu pasiekia 30 valandų tarnavimo laiką. Realaus bandymo metu pritrūko vos kelių minučių, tai esmės tikrai nekeičia. Svarbiausia tai, kad šie skaičiai buvo pademonstruoti esant

Ausinės turi integruotą mikrofoną. Deja, jo kokybė yra nuvilianti. Tiesa, ausinėse jis yra tik tam, kad galėtų sklandžiai vykti telefoniniai pokalbiai, o jiems aukšta garso įrašymo kokybė net ir nėra reikalinga.

Išvados

Nereikia turėti tuščių iliuzijų, kad aktyvųjį triukšmo slopinimą turinčios žemos varžos belaidės ausinės skambės taip gerai, kaip tiek pat kainuojančios atvirojo tipo laidinės ausinės. Kalbant konkrečiais pavyzdžiais, „Sennheiser HD 450 BT“ skamba prasčiau nei panašią sumą kainuojančios „Sennheiser HD 599“. Šį niuansą reikia įvertinti prieš apsisprendžiant kokio tipo ausines norite pirkti.

„Sennheiser HD 450 BT“ kažkuo primena „Porsche Cayenne“ visureigį ir jam nutikusią istoriją. „Porsche“ labiausiai garsėjo dėl savo sportinių automobilių, kuriuos be galo myli ekstremalaus vairavimo entuziastai. Deja, rinkos poreikiai buvo kitokie – pradėjo populiarėti dideli ir prabangūs visureigiai, o sportinių automobilių gamyba nešė nuostolius. „Porsche“ pasidavė rinkos poreikiams ir sukūrė didelį visureigį „Cayenne“ kuris sulaukė krūvos kritikos iš ištikimiausių gamintojo fanų.

Jų teigimu, kompanija turėtų gaminti tik sportinio dizaino modelius, nes tai yra tikrieji „Porsche“, o visureigio gamyba sunaikina visą kompanijos identitetą. Kad ir kiek tiesos būtų jų žodžiuose, „Cayenne“ buvo labai sėkmingas modelis, kuris leido kompanijai grįžti į pelningą veiklos kelia ir už uždirbtus pinigus paskirti tiek visureigių, tiek sportinių automobilių tobulinimui.

N.Davalgos nuotr./ Ne dėl bevielių ausinių yra liaupsinama „Sennheiser“ produkcija, bet šiais laikais jas kurti yra būtina
N.Davalgos nuotr./ Ne dėl bevielių ausinių yra liaupsinama „Sennheiser“ produkcija, bet šiais laikais jas kurti yra būtina

Analogiška istorija nutiko ir „Sennheiser“ bei jos sukurtoms „HD 450 BT“. Kompanija yra mylima dėl tikslių garsą atkuriančių atvirojo dizaino ausinių, suteikiančių idealų garso erdvės pojūtį ir kitus dalykus, kurių neįmanoma rasti nebrangiose bevielėse ausinėse.

Užkietėję „Sennheiser“ fanai bus nepatenkinti matydami tokį paprastą modelį, kurtą pagal šiuolaikines madas ir nukrypstantį nuo pagrindinio kompanijos kelio – kokybiškų studijinių ausinių. Bet pykti nėra ko – bevielės ANC ausinės šiuo metu yra be galo paklausus dalykas, todėl buvimas šioje rinkoje yra būtinas, norint turėti gerus pardavimo rezultatus ir dirbti pelningai.

Jeigu nuspręsite, kad norite būtent belaidžių ausinių su aktyviuoju triukšmo slopinimu ir turite apie 130 eurų siekiantį biudžetą, tada „HD 450 BT“ yra dėmesio vertas variantas. Žinant „Sennheiser“ inžinierių talentą, tikėjausi, kad jų kurta produkcija nepaliks šansų „JBL“ ar „Sony“ produkcijai, bet buvo pademonstruotas panašus garso kokybės lygmuo. Pasiteisino taisyklė, kad vidutinės klasės ausines „Sennheiser“ padaro pakankamai gerai, bet jos nėra išskirtinės, o unikalūs privalumai atsiranda tik brangesniuose modeliuose.

Jeigu šiandien apžvelgiamos ausinės tenkina jūsų poreikius, bet kainuoja per daug, gamintojas siūlo ir kitą išeitį. Tai labai panašiai atrodančios, bet dvigubai mažiau kainuojančias „Sennheiser HD 350 BT“. Nors vizualiniai skirtumai beveik neegzistuoja, jos skamba kiek prasčiau, be to, neturi aktyviosios triukšmo slopinimo sistemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas