Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijoje rastas vyras, palaidotas su dideliais akmenimis ant krūtinės, kad negalėtų „pakilti iš kapo“

Archeologai per kasinėjimus Vokietijoje rado XVII a. gyvenusio vyro kapą, apkrautą akmenimis – matyt, tam, kad jis negalėtų prisikelti iš numirusiųjų kaip „keršytojas“, rašo „Live Science“.
Vokietijoje rastas vyras, palaidotas su dideliais akmenimis ant krūtinės, kad negalėtų „pakilti iš kapo“.
Vokietijoje rastas vyras, palaidotas su dideliais akmenimis ant krūtinės, kad negalėtų „pakilti iš kapo“. / Jörg Orschiedt/ Saksonijos-Anhalto paveldo valdymo ir archeologijos tarnybos nuotr.
Temos: 2 Vokietija Kapas

Netoli Kvedlinburgo miestelio, Saksonijos-Anhalto žemėje, esantis kapas yra vienas iš mažiausiai 16 kapų, aptiktų kasinėjimo vietoje, kur nuo 1660 m. iki XIX a. pradžios nusikaltėliams mirties bausmės buvo vykdomos pakariant.

Tokių „keršytojų“ baimė Europoje išaugo XVI-XVIII a., „Live Science“ sakė archeologė Marita Genesis, valstybės valdžios institucijų vardu vadovaujanti kasinėjimams.

„Tai buvo žmonės, kurie galbūt mirė ankstyva mirtimi arba staigia mirtimi, be išpažinties ar atleidimo“, – komentavo ji. „Buvo baiminamasi, kad jie gali sugrįžti į gyvųjų pasaulį, [todėl] buvo imtasi įvairių priemonių, kad mirusieji to nepadarytų.“

Pasak M.Genesis, trys gintaro karoliukai prie minėto „keršytojo“ rodo, kad prie mirusiojo buvo padėtas krikščioniškas rožinis.

Archeologai mano, kad Europoje turėjo būti dešimtys tūkstančių tokių egzekucijų vietų; dabar daugelį jų sunaikino žemdirbystė ir miestų plėtra, tačiau kelios išlikusios yra svarbus informacijos šaltinis archeologams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas