Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Xiaomi“ siekia įrodyti nekaltumą: įvertinti NKSC tyrimui įtraukė trečiosios šalies agentūrą

„Xiaomi“ ginčydama NKSC Kinijos gamintojų 5G įrenginių saugumo tyrimo rezultatus įtraukė nepriklausomą trečiosios šalies agentūrą, kad įvertintų ataskaitoje iškeltus klausimus.
telefonas
telefonas / 123RF.com nuotr.

Sieks įrodyti nekaltumą

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro prie Krašto apsaugos ministerijos (NKSC) pateiktoje ataskaitoje teigiama, kad „Xiaomi” gamintojo naršyklė „Mi Browser“ kuria kibernetinio saugumo riziką. Ji naudoja ne tik įprastą kitose naršyklėse „Google Analytics“ modulį, bet ir kinišką „Sensor Data“, kuris renka ir periodiškai išsiunčia net 61 parametro duomenis apie vartotojo telefone atliekamus veiksmus.

Į tai kompanija jau buvo atsakius oficialioje savo pozicijoje, teigdama, kad įrenginiai necenzūruoja nei įeinančios, nei išeinančios vartotojų komunikacijos.

Dabar „Xiaomi“ pateikė poziciją, jog ginčyja tam tikrus ataskaitoje pateiktus apibūdinimus, ir tam patvirtinti įtraukia trečiosios šalies nepriklausomą agentūrą.

Pranešime teigiama, kad kompanija nori išsiaiškinti du dalykus – tariamą cenzūrą ir duomenų tvarkymą ir perdavimą.

Lietuvos tyrėjai taip pat paskelbė nustatę, kad „Xiaomi“ įrenginyje yra įdiegta techninė galimybė vykdyti į jį atsisiunčiamo turinio cenzūrą. Net kelios telefone esančios gamintojo programėlės periodiškai gauna gamintojo sudaromą blokuojamų 449 raktažodžių sąrašą, pavyzdžiui „Laisvas Tibetas“, „Amerikos balsas“, pagal kuriuos įrenginys tokį turinį automatiškai blokuoja.

„Xiaomi“ įrenginiai neriboja ir nefiltruoja naudotojų gaunamos ar siunčiamos komunikacijos. „Xiaomi“ niekada neribojo ar neužblokavo ir niekada neribos ar neužblokuos mūsų išmaniųjų telefonų naudotojų asmeninio elgesio, pvz., paieškos, skambučių, naršymo internete ar trečiosios šalies komunikacijos programinės įrangos naudojimo. NKSC ataskaitoje nėra teigiama, kad mes tai darome.

123RF.com nuotr./„Xiaomi“
123RF.com nuotr./„Xiaomi“

Ataskaitoje taip pat klaidingai minimi netinkamai tvarkomi duomenys. „Xiaomi“ visiškai atitinka visus BDAR reikalavimus, įskaitant galutinio naudotojo duomenų tvarkymą, apdorojimą ir perdavimą. Mūsų atitiktis taikoma visoms sistemoms, programoms ir paslaugoms. Bet koks asmens duomenų naudojimas priklauso nuo galutinio naudotojo galiojančio sutikimo ir visada atitinka vietos ar regioninius Europos Sąjungos ir jos valstybių narių įstatymus ir kitus teisės aktus“, - teigiama kompanijos pranešime žiniasklaidai.

15min primena, kad po to, kai Lietuvos tyrimą paviešino ir didžiausios naujienų agentūros pasaulyje, bendrovės akcijos stipriai smuko – per porą dienų nukrito 4 proc. ir pasiekė 22,10 Honkongo dolerio (2,46 euro) už akciją vertę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas